Annonce
Elbobladet

Nordbyen bades i regnbuefarver til Fredericia Fun Run

Martin Lindved har taget initiativ til Fredericia Fun Run, hvor deltagerne kommer farverige i mål. Foto: Nikolaj Primdahl

Den 18. juni finder farveløbet Fredericia Fun Run sted for første gang. Og arrangørerne lægger vægt på, at hele familien kan være med og få en fælles og farverig oplevelse på Hyby Fælled.

Fredericia: Det skal være mere en oplevelse end et løb.

Det er mantraet bag det nye Fredericia Fun Run, som finder sted søndag den 18. juni i Nordbyen.

Martin Lindved fra Nordbohuset har taget initiativ til Fredericia Fun Run, fordi han som et løbe- og cykelglad menneske har manglet en aktiv begivenhed, hvor han kunne overtale hele familien til at være med. Og da han sidste år var med til farveløbet Color Run i Kolding, var det så underholdende, at han ville lave sin egen udgave i Fredericia med oplevelsen i centrum.

- Det handler ikke om at komme først, og mennesker bliver bare glade, når man får kastet farve i hovedet. Man kan ikke lade være med at grine, og det ser super fedt ud. Det passer også godt i selfiekulturen, hvor folk elsker at tage billeder af sig selv med farverne, der bliver smidt op i luften. Men det fede er, at det er et familieløb, som alle kan være med til, og man kan også sagtens gå, siger initiativtageren.

Farvepulver er blevet populært tilfestivaler og til løb, og det stammer det fra Indien, hvor det bruges til Holi-festivaler. Det er lavet af majsmel, så man ikke bliver syg af det, og Martin Lindved har testet, at det nemt kan vaskes væk. Foto: Nikolaj Primdahl

Farver i naturen

I modsætning til Color Run, som oftest foregår i byen, har han flyttet ruten ud i naturen. Start og mål er ved Nordbyhuset på Sonnesvej, og ruten går ud på Hyby Fælled, hvor der er alternativer omveje til dem, der kan lide udfordringer.

- Vi har fået lov af militæret til at bruge deres område. Der vil være noget skydning på øvelsesbanen, og vi har sørget for, at der er plads til begge dele, men der bliver krudt og kugler på samme tid, siger Martin Lindved med et stort grin.

Han er gået i samarbejde med Fredericia Kommune, så deres Feriesjov-løb vil foregå samme dag og i samme farverige stil med op til 250 skoleelever på en 2,5 kilometer lang rute. I det store løb er der plads til 500 deltagere en 5 kilometer lang rute.

- Vi har sat et maks. på 500 deltagere, for det er første gang. Hvis vi fik 200 med, så var det okay, men vi er allerede over 300 deltagere til det store løb. Og i børneløbet er vi nået over 100, siger han.

Sådan ser ruten til Fredericia Fun Run på Hyby Fælled ud. Hovedsporet er gult, mens det grønne spor er udfordrende omveje. Foto: Fredericia Fun Run
Annonce

Stor investering

I alt er der syv farvestationer på ruten, hvor de gående eller løbende vil få hældt de i alt 1200 kilo farvepulver på sig.

- Fun Run er nok vores største investering, men vi er ikke ude på at lave et stort overskud. Vi har faktisk sat billetprisen under, hvad det reelt koster. Vi begyndte med en billetpris på 90 kroner frem til 1. maj, og det koster cirka 140 per person med t-shirt, tasker, farven og væske. Vi har så forsøgt at finde sponsorer. Farven i sig selv koster 41.000 kroner, men Fredericia Kommune bakker op om deres løb og betaler deres farver, siger Martin Lindved, som med godt vejr ikke udelukker en udsolgt debut.

- Det bliver en uformel dag. Vi ved godt, at alt ikke vil klappe 100 procent, men vi håber selvfølgelig, at folk kommer med godt humør. Og når vi kaster farver på dem, så er de sure miner væk, lover han.

En billet koster 150 kroner og kan købes på www.nordbohuset.dk/ffr. Billetter kan også købes lidt dyrere på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Færdig med at 'kigge på vinduer': Bent har fået ny livsglæde efter at gøre op med gangproblemer

Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Vendersgade-butikker er frustrerede over sivegade-debat: - Hvorfor er der slet ingen, der spørger os?

Annonce