Fredericia: Onsdag eftermiddag blev det nye mountainbike-spor i Madsbyparken indviet. Og det er et spor, som langt de fleste interesserede kan få glæde af.
Det fortæller Christoffer Riis Svendsen, som har designet det 2,3 kilometer lange spor.
Han er projektleder hos OnTrail, som er et projekt under DGI, der arbejder for at gøre mountainbike-spor tilgængelige og brugervenlige ved hjælp af blandt andet god skiltning og ensartet graduering.
Og lige netop tilgængelighed og brugervenlighed har været i højsædet i udformningen af det nye spor. Udover folk på almindelige mountainbikes kan folk på handicap-mountainbikes nemlig sætte sig i sadlen.
- Der ligger et særligt designparadigme over det, som gør, at det kan benyttes af den type cyklister. Samtidig med at det selvfølgelig også er til alle andre. Det er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere, fortæller Christoffer Riis Svendsen.
Det nye spor er bredere end normalt - 1,3 meter - og samtidig er det mindre hårdt at køre på end de fleste andre spor.
- En anden ting, der er særligt ved sporet, er, at man må cykle i begge retninger. Det kan lade sig gøre, fordi det er lidt bredere og hældningerne er ikke så stejle, så man får ikke så meget fart på. Og der er lange sigtelinjer. Altså du kan se langt, når du kører på sporet. Så man bliver ikke lige overrasket af nogle, der kommer kørende, lyder det fra projektlederen.
Kommer godt rundt
Udover at være projektleder er Christoffer Riis Svendsen selv mountainbike-rytter, og han har selvfølgelig selv været på cyklen for at teste det nye spor. Til stor fornøjelse. Han kalder det "en rigtig fin oplevelse".
- Sporet er designet i nogle forskellige sektioner, der giver forskellige oplevelser på cyklen. Man kører lidt skov, og man kører lidt åbent område. Der er tætte sving, og der er lange sving. Vi har forsøgt at lave det sådan, at man kommer lidt rundt og ser de forskellige ting, der er i Madsbyparkens område, understreger han.
Christoffer Riis SvendsenDet er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere
Udover det nye 2,3 kilometer lange spor, som altså kan benyttes af de fleste, er der kommet et nyt teknikområde for ryttere med lidt mere rutine i sadlen.
- Det er til den meget øvede rytter eller ekspertrytteren. Der er en hoplinje, som egentlig har to linjer at køre på. Der er en dropzone, som har tre forskellige højder. Så er der en teknisk linje, som er med sten og som er sådan lidt tæt og snæver. Og som giver mulighed for at træne en masse tekniske færdigheder. Det minder lidt om en fransk gedesti i alperne, siger Christoffer Riis Svendsen.