Annonce
Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Et nyt mountainbike-spor i Madsbyparken er netop blevet indviet. Her kan interesserede boltre sig på 2,3 kilometer spor. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Det nye mountainbike-spor i Madsbyparken er officielt indviet, og sporet giver plads til alle ryttere. Fra nybegynderen til handicap-rytteren. Og med nyt teknikområde også den garvede mountainbiker.

Fredericia: Onsdag eftermiddag blev det nye mountainbike-spor i Madsbyparken indviet. Og det er et spor, som langt de fleste interesserede kan få glæde af.

Det fortæller Christoffer Riis Svendsen, som har designet det 2,3 kilometer lange spor.

Han er projektleder hos OnTrail, som er et projekt under DGI, der arbejder for at gøre mountainbike-spor tilgængelige og brugervenlige ved hjælp af blandt andet god skiltning og ensartet graduering.

Annonce

Og lige netop tilgængelighed og brugervenlighed har været i højsædet i udformningen af det nye spor. Udover folk på almindelige mountainbikes kan folk på handicap-mountainbikes nemlig sætte sig i sadlen.

- Der ligger et særligt designparadigme over det, som gør, at det kan benyttes af den type cyklister. Samtidig med at det selvfølgelig også er til alle andre. Det er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere, fortæller Christoffer Riis Svendsen.

Det nye spor er bredere end normalt - 1,3 meter - og samtidig er det mindre hårdt at køre på end de fleste andre spor.

- En anden ting, der er særligt ved sporet, er, at man må cykle i begge retninger. Det kan lade sig gøre, fordi det er lidt bredere og hældningerne er ikke så stejle, så man får ikke så meget fart på. Og der er lange sigtelinjer. Altså du kan se langt, når du kører på sporet. Så man bliver ikke lige overrasket af nogle, der kommer kørende, lyder det fra projektlederen.

På det nye spor er der plads til de fleste, og det er således også muligt for handicap-mountainbikes at tage turen, som går gennem et grønt område. Foto: Anna Schjødt Larsen.

Kommer godt rundt

Udover at være projektleder er Christoffer Riis Svendsen selv mountainbike-rytter, og han har selvfølgelig selv været på cyklen for at teste det nye spor. Til stor fornøjelse. Han kalder det "en rigtig fin oplevelse".

- Sporet er designet i nogle forskellige sektioner, der giver forskellige oplevelser på cyklen. Man kører lidt skov, og man kører lidt åbent område. Der er tætte sving, og der er lange sving. Vi har forsøgt at lave det sådan, at man kommer lidt rundt og ser de forskellige ting, der er i Madsbyparkens område, understreger han.

Det er et let spor, som kan cykles af alle. Også nybegyndere

Christoffer Riis Svendsen

Udover det nye 2,3 kilometer lange spor, som altså kan benyttes af de fleste, er der kommet et nyt teknikområde for ryttere med lidt mere rutine i sadlen.

- Det er til den meget øvede rytter eller ekspertrytteren. Der er en hoplinje, som egentlig har to linjer at køre på. Der er en dropzone, som har tre forskellige højder. Så er der en teknisk linje, som er med sten og som er sådan lidt tæt og snæver. Og som giver mulighed for at træne en masse tekniske færdigheder. Det minder lidt om en fransk gedesti i alperne, siger Christoffer Riis Svendsen.

Der var rig mulighed for at prøve kræfter på det nye spor og det tekniske område, som er for lidt mere øvede mountainbike-ryttere. Det benyttede flere sig af til indvielsen, da båndet var blevet klippet. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce
Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce
Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Lokal købmand siger farvel til en dagligvarebutik og goddag til en anden

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Elbobladet

6. Juli-Dagene er tilbage for fuld udblæsning

Elbobladet

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Elbobladet

Ukrainsk florist kommer til 6. Juli Cup

Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce