Annonce
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Lars Haahr står i spidsen for den familieejede virksomhed bag det kommende Gourmet Outlet her i den gamle Rema 1000 på Vejlevej. Foto: Peter Friis Autzen
Høj kvalitet, fornuftige priser, store smagsoplevelser og lækker forkælelse. Det er nogle af de ting, Gourmet Outlet glæder sig til at byde indenfor til.

Fredericia: - Den her olivenolie er bare fantastisk. Jeg fandt den i Barcelona. Den dufter som en nyslået græsplæne og smager, så den kan løfte ethvert måltid. Så selvfølgelig skal vi have den på hylderne. Folk vil elske den.

Lars Haahr fra Vejle-firmaet House of Denmark smiler med både mund og øjne, mens han fortæller om de varer, han om kort tid vil præsentere i en helt ny butik i Fredericia. Den får til huse i den tidligere Rema 1000 på Vejlevej - lige bagved den orange Ingo-benzintank.

- Hvis man skal lave lidt tapas med lækkert brød ovre fra Lagkagehuset, kan man virkelig nå langt med en særligt god olie som denne her, siger han.

Annonce

- Og dét her, det er nok verdens bedste lakrids. Jeg har besøgt producenten i Finland flere gange og kan ikke komme i tanke om nogen lakrids, jeg bedre kan lide. Og hvad med de her chips med smag af grønlandske rejer.


Sæt lidt tid af, når du skal handle her. Så får du mere med herfra end kun varer.

Lars Haahr


Lars er begejstret for sine varer, og han glæder sig til at begejstre fredericianerne, når han sidst i marts byder indenfor i det nye Gourmet Outlet. Og her vil han fortsætte med sin "smag lige på det her"-begejstring, for det er planen at prioritere smagsprøver højt.

- Vi bruger ordet "forkælelsesbutik", siger Lars og slår dermed fast, at Gourmet Outlet ikke bliver et supermarked.

Butikken kan ikke dække hele kundens indkøbsbehov. Til gengæld vil man her kunne hente de fødevarer, der giver resten et særligt pift.

- Og man kan få sig en kop kaffe undervejs, siger han.

Miljø og kvalitet

House of Denmark driver allerede en Gourmet Outlet i Bredballe ved Vejle, hvor kunderne er begejstrede for den særlige indretning og udvalgte sortiment.

- Vi oplever meget ofte, at kunderne siger "nej, hvor er det en fed butik". Og ofte har lokale kunder inviteret udenbys gæster med ned, fordi de lige vil vise dem vores butik. Det er jeg glad for - det viser, at vores begejstring smitter, siger Lars.

Idéen om at kombinere usædvanlig kvalitet med fornuftige priser er en balancegang.

- For eksempel vil du måske i første omgang undre dig over, at olivenolien her er dyrere end andre olier, du kender. Men når du så smager den, vil du forstå prisen, siger Lars.

Lige nu er den 857 kvadratmeter store butik rungende tom. Men det bliver den ikke ved med at være ret længe, siger Lars Haahr, der her lægger en håndfuld udvalgte varer frem. Foto: Peter Friis Autzen

Virksomheden har investeret i at bruge grøn energi, og de tilstræber hele tiden at bruge genbrugsmaterialer og så miljøvenlig emballage som muligt. Fairtrade er også en prioritet.

- Vi er ikke perfekte, men vi prøver. Vi udfordrer hele tiden os selv og vores leverandører for at blive bedre. Og det vil være tydeligt for alle, at vores butik er anderledes. Det kan ses allerede fra døren, siger Lars.

Butikken vil holde åbent onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Derudover vil der blive arrangeret firmaevents og aftener med præsentation af alt fra vin og øl til chokolade og kaffe.

Annonce

Engagement med krop og sjæl

Lars og resten af holdet hos House of Denmark brænder for deres koncept og fællesskab.

- Vi har nærmest en lille kult, hvor vi holder sammen. Det er skønt at mærke hinandens begejstring. Og jeg tror på, at også kunderne kan mærke det, siger Lars.

Han er 50 år, bor i Vejle med hustru og to teenagebørn. Og også familien kan mærke hans arbejdsglæde.

- Jeg er altid på jagt efter nye smagsoplevelser og produkter. Jeg kan slet ikke lade være. Selv i søvne tænker jeg på det her - og jeg kan vågne op midt om natten for at skrive en idé ned på et stykke papir.

Lige nu står de 857 kvadratmeter butik rungende tomme, og lyde hænger så længe i luften, at en domkirke ville være misundelig. Men sådan bliver det ikke ved med at være, for der er ikke længe til den planlagte åbning sidst i marts.

- Fredericia er en fed by. Placeringen her ved Vejlevej er perfekt - og har parkering ved døren. Vi glæder os til at møde fredericianerne og give dem en god oplevelse.

Allerede når man står i indgangspartiet, vil man kunne fornemme, at indkøbsoplevelsen i Gourmet Outlook er noget særligt, lover Lars Haahr, der her besigtiger de automatiske døre i den foreløbig tomme butik. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Annonce
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Elbobladet

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

Elbobladet

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Elbobladet

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Elbobladet

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Elbobladet

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Elbobladet

Se video og billeder: Julelysene på Rådhuset blev tændt på et hemmeligt tidspunkt

Elbobladet

Sådan kan du gøre julen mere klimavenlig

Elbobladet

Dessertcafé åbnet i stilhed: To dage inden premieren var kælderen oversvømmet

Elbobladet

Erritsø Fællesskole får skolemælkspenge til affaldshåndtering

Elbobladet

Så er Lucullus genåbnet: - Vi glæder os helt vildt til at møde de lokale

Elbobladet

Fernisering af udstilling om Jørgen Røjel

Elbobladet

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Elbobladet

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Elbobladet

Juletræets tænding er hemmelig i år: Corona aflyser bestemt klokkeslæt

Elbobladet

Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Elbobladet

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Elbobladet

Du behøver ikke vente til black friday: Flere butikker tyvstarter tilbudsfredag

Annonce