Annonce
Elbobladet

Ny legeplads og million-forbedringer i Madsby Legepark: Kom tættere på dyrene

Gederne er populære i Madby Legepark. Fremover får de bedre forhold i en ny gedestald. I alt investeres tre millioner kroner i nye faciliteter til dyrene. Foto: Peter Leth-Larsen
De yngste får deres egen legeplads i Madsby Legepark, hvor der også bliver nemmere adgang til at se dyrene.
Annonce

Fredericia: De yngste børn får deres helt egen legeplads i Madsby Legepark, og en stribe andre forbedringer er på vej.

De nye planer blev præsenteret fredag i sidste uge ved et pressemøde i legeparken. Her blev det også afsløret, at det fremover bliver lettere at komme tæt på dyrene i parken, at minigolfbanen udvides fra 12 til 18 huller, og der oprettes et nyt picnic-område.

Gedestalden i Madsby Legepark rives ned og erstattes af en ny. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Tryg temalegeplads

Tre politikere fra kultur- og idrætsudvalget var med til at præsentere de kommende investeringer, som de selv har været med til at vedtage. Det var formand Susanne Bjerregaard Mørck og Anette Hyre-Jensen, begge S, og løsgænger Karsten Byrgesen.

Legeparkens minigolfbane udvides fra 12 til 18 huller. På området ved siden af nedlægges andedammen. I stedet oprettes en ny legeplads for de mindste.

- Det bliver en legeplads for de nul til seksårige, som får deres eget afgrænsede område. Det bliver en temalegeplads, hvor forældre sidde og slappe af, mens deres børn trygt leger inde på pladsen. Tre firmaer har budt ind på opgaven, og vinderen præsenteres 11. juni, fortalte Anette Hyre-Jensen.

Eventyrgrotten i Madsbyparken rives ned, og der oprettes i stedet et nyt picnicområde, som får en flot udsigt over Madsbyparken. Investeringen i legeplads og det nye område koster cirka én million kroner.

Annonce

Kom tæt på dyrene

På det højeste sted i Madsby Legepark holder dyrene til. Her fjernes hønsehus og fuglebur, og den gamle gedestald rives ned og en ny bygges op.

- Vi har et nedslidt dyrehold, og vi ombygger huset, så der bliver en god fremkommelighed med mulighed for at komme tæt på dyrene. Vi får åbnet dyreholdet, så gæsterne kan komme tættere på, sagde Anette Hyre-Jensen om muligheden for fremover at lære svenske grise, kaniner og høns nærmere at kende.

Papegøjerne flyttes ned til det store fuglehus. Prisen for de nye dyrefaciliteter er cirka tre millioner kroner.

Et projekt, hvor børn og forældre lærer om affaldssortering, blev også lanceret som en af de gode nyheder fra Madsby Legepark. Det sker i samarbejde med kommunen som led i at leve op til verdensmålene for bæredygtig udvikling. Den endelige placering er endnu ikke fundet.

- Vi arbejder efter, at Madsby Legepark er sted, hvor læring og sjov går hånd i hånd, sagde Susanne Bjerregaard Mørck.

- Her anlægger vi en legeplads for de yngste, fortalte byrådsmedlem Anette Hyre-Jensen og Madsbyparkens leder Kasper Findahl. Andedammen nedlægges. Foto: Klaus Madsen
Annonce

Syv millioner i alt

Leder af Madsbyparken, Kasper Findahl, fortalte desuden, at der er afsat 400.000 kroner til projektering af Hus 1, 2 og 3 i Madsby Legepark. Målet er et mere sammenhængende byggeri i stedet for de nuværende huse.

- Tanken er at skabe en helhed, som binder tingene mere sammen. Vi har overvejet at renovere husene, men de er i så dårlig stand, at det ikke kan svare sig, sagde Kent Jensen, leder af Madsby Legepark.

I alt investeres der godt syv millioner kroner til at gøre legeparken mere attraktiv. Med i beløbet er også det nye mountainbike-spor, som også etableres i forbindelse med de ekstra anlægsinvesteringer i 2020.

Eventyrgrotten nedlægges, fortalte Anette Hyre-Jensen på et pressemøde i Madsby Legepark fredag. Foto Klaus Madsen
Fremover kan man komme tættere på dyrene i Madsby Legepark, fortalte politikerne. De nedslidte faciliteter i baggrunden rives ned, og i et nyt udeområde kan gæsterne komme tættere på dyrene. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce