Annonce
Elbobladet

Nyt mountainbike- og aktivitetsspor i Madsbyparken: En bane for alle

Et nyt mountainbike- og aktivitetsspor anlægges i Madsbyparken. Foto: Peter Leth-Larsen
For en million kroner anlægges et nyt mountainbike- og aktivitetsspor i Madsbyparken. Det centralt placerede kommer samtidig med en stigende interesse for mountainbike-cykling. Desuden kan den også bruges af eksempelvis parasportudøvere.
Annonce

Fredericia: Et nyt og 2,5 kilometer langt moutainbike (mtb)- og aktivitetsspor skal anlægges i Madsbyparken.

Planen om det nye anlæg blev præsenteret fredag i sidste uge ved et pressemøde i området, og det nye mtb-spor kommer til at supplere de ruter, som i forvejen findes i Hannerup.

Byrådsmedlem Karsten Byrgesen (løsgænger), som sidder i kultur- og idrætsudvalget, glæder sig over den nye udendørs motionsarena, som geografisk ligger midt i Fredericia. Prisen for det nye mtb-spor bliver cirka én million kroner.

- Vi står midt i Fredericia, og det er fantastisk, at vi kan anlægge et nyt mtb-spor lige her. Vi har i forvejen to spor i Hannerup på 7,63 kilometer. De baner har en lidt større sværhedsgrad. Denne bane bliver grøn, og den kan bruges af alle uanset alder, lød det fra løsgængeren i byrådet.

Det skete med henvisning til, at de to mtb-spor i Hannerup har kategorierne rød og blå.

Kasper Findahl, som er leder af Madsbyparken, supplerede:

- Det bliver et 1,3 meter bredt spor, og det bliver også muligt at bruge for parasportsudøvere, men også for familier, sagde han.

Sporet bliver anlagt mellem Fredericia Idrætscenter og Madsby Legepark.

Paraplyerne måtte frem, da det nye mtb-spor i Madsbyparken blev præsenteret ved et pressemøde fredag. I venstre side ses politikerne Susanne Bjerregaard Mørck (S), Karsten Byrgesen (løsgænger) og Anette Hyre-Jensen (S), som præsenterede planerne. Desuden ses Einar Kring, Hotel Fredericia, Kasper Findahl, Madsbyparken og Madsby Legeparks leder Kent Jensen. Foto: Klaus Madsen
Annonce

Stor interesse for mtb

Direktør Einar Kring fra Hotel Fredericia sidder med i Madsbyrådet, som har været med til at foreslå det nye spor. Han mener, at man med sporet kan udbrede kendskabet til, hvad det store område i Madsby kan bruges til. Og sporet bliver også et godt tilbud til familier.

For Fredericia Cycle Club kommer det nye spor også som en god nyhed, sagde klubbens formand Torleif Røberg. Klubben har ryttere til både landevej, cross og moutainbike.

- Vi ser en stigende interesse for mountainbike-sporten. Når unge vil starte, er det ofte mtb, de er interesseret i. Hver gang, der kommer fem nye medlemmer, ønsker de fire at køre på mountaibike, sagde formanden.

Han ser det nye spor som en god mulighed, når nye medlemmer skal introduceres til sporten. Og måske udvikle sig til talenter på længere sigt.

- Vi er rigtigt glade for, at Fredericia Kommune vil lave sådan et projekt, sagde han.

Den nye cykelrute er en del af de ekstra anlægsinvesteringer, som Fredericia Byråd har sat i værk i 2020, hvor anlægsloftet er suspenderet.

Kultur og idrætsudvalget i Fredericia Kommune præsenterede fredag ekstra investeringer på godt syv millioner kroner i Madsbyparken. Blandt andet anlægges et nyt mtb-spor. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce