Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Hvor er ministeren henne?

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

I de sidste tre måneder har vi her i ElboBladet skrevet om Fredericias morfin-udfordringer. Og vi har fra starten forsøgt at få den politiker i tale, som har mulighed for at gøre noget ved problemerne. Men han vil ikke tale med os. Vi har ellers spurgt flere gange.

Den efterlyste politiker er justitsminister Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti. Hvis han ville, kunne han tage initiativer til for eksempel at sidestille morfin-handel med anden narkohandel. I dag er det nemlig strafmæssigt billigere at ødelægge liv ved at pushe morfin end ved at pushe anden narkotika.

Det vil vi gerne tale med ministeren om. Men ministeren vil ikke tale med os. Han har en ring af folk til at håndtere presse- og kommunikations-spørgsmål for sig - hvilket er helt naturligt for en af landets travleste politikere. Men hvor længe og hvor meget kan han gemme sig bag den ring, inden det bliver uklædeligt?

Hvor er vi henne, hvis de politikere, der kan levere en efterspurgt politik, ikke vil tale om det?

Vi kan se i andre medier, at justitsministeren ikke er pressesky. Adskillige gange i samme periode har han nemlig talt med pressen - eller udsendt kommentarer via sit pressekontor. Han har kommenteret på blandt andet ventetider på kørekort, brug af peberspray, rejst beslutningsforslag om ligestilling af psykisk og fysisk vold, voldtægtsloven om samtykke, overtagelse af tv-overvågning og kommenteret på højskolesang-sagen og meget andet. Men morfin-emnet fra Fredericia vil han ikke kommentere på. Måske er emnet for svært?

Vi kan se, at ministeren især optræder i landsdækkende medier. Måske er dét, forklaringen på, at han ikke vil tale med ElboBladet: At vi "kun" er et lokalmedie? Det har vi spurgt om - men uden at få et svar.

Lokalmediers udfordringer med at få fat i ministre er et gammelkendt problem. Det får ofte oppositionens folketingsmedlemmer til at viderestille pressens spørgsmål til ministeren, som han så ifølge grundloven skal svare på. Det stjæler desværre en masse tid fra folkestyret og fra embedsværket - og samtidig er formen uegnet til at finde ud af, hvad ministeren selv mener. Svarene ender nemlig ofte med at ligne juristeri-snak, der svæver i et andet luftlag end de skæbner i rendestenen, sagen drejer sig om.

Selvfølgelig skal en minister - ligesom alle andre - have lov at sige nej til et interview. Men når det lokale politi, misbrugere, pårørende, eksperter, presse og folketingspolitikere efterspørger en politik, ville det klæde en politiker i det mindste at tage snakken. Også selvom han er minister.

Vi har sendt justitsministeriets presseafdeling følgende oplæg til interview:

1: Hvad vil han gøre ved, at morfin-pushere opererer under §191's radar/bagatelgrænse på 3.000 enheder?

2: Vil han sidestille illegal morfin-handel med anden narko-handel?

3: Hvad vil han i øvrigt gøre for at forhindre, at illegal medicinhandel bliver et større og større narkoproblem - som det ses i flere udlande?

4: Hvad vil han gøre for at hjælpe Fredericia af med dette problem, som hver dag koster lidelse og liv?

5: Pårørende til unge på morfin i byen efterlyser/foreslår narkohunde, der kan snuse sig frem til morfin (som også sendes med post - blandt andet fra udlandet) samt mulighed for at tvangsindlægge morfin-misbrugere (det gør man angiveligt i Sverige/Norge). Hvad tænker han om de idéer?

Vi har ventet på et svar. Vi venter stadig.

Læs mere på side 14.

Hvad vil ministeren gøre ved morfin-problemet? Og hvorfor vil han ikke tale om det?

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce