Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Hvornår kommer James Bond til Fredericia?

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling

Jeg har aldrig været i New York - men jeg har været der masser af gange. Jeg har aldrig været i Buckinghamshire - men jeg har været der masser af gange. Jeg har heller aldrig været i Los Angeles - men jeg har været der masser af gange.

På eventyr med Spiderman eller Bruce Willis i New York. På morderjagt med Barnaby i Buckinghamshire - eller Midsomer, som han kalder det. Eller i underholdende slagsmål med Jackie Chan og Chris Tucker i Los Angeles. For nu bare at nævne nogle få eksempler.

Der er ingen tvivl om, at filmenes brug af byer og steder har betydning for, om folk rundt om i verden føler et kendskab og et forhold til de steder. Hvis ikke film efter film havde brugt New York som baggrund, var den østamerikanske kæmpeby næppe blevet hvermandseje i hele den vestlige verden.

Annonce

Jeg kunne godt tænke mig, at Fredericia fik lidt af det samme. Ikke kun fordi jeg synes, at Fredericia har stjerne-potentiale, men fordi jeg under alle at få lidt Fredericia i hjertet.

Alt er muligt

I denne uge fortsætter vi ElboBladets "Fredericia på landkortet"-serie. Og denne gang handler det om, hvad der skal til for at få flere film og tv-serier indspillet i Fredericia. Vi kommer omkring Filminstituttet, Sunday-serien, DR's dramachef og også FC Fredericia, som i de senere år har oplevet at blive eksponeret i Melvin Kakoozas populære tv-serie på Xee. Det har givet nogle sjove oplevelser.

Sidste gang, vi havde fat i "Fredericia på landkortet"-temaet, fik vi en kommentar på redaktionen om, at den slags måtte være udtryk for mindreværdskomplekser eller storhedsvanvid på byens vegne. Men det er slet ikke tilfældet.


Jeg kunne godt tænke mig, at Fredericia fik lidt af det samme. Ikke kun fordi jeg synes at Fredericia har stjerne-potentiale, men fordi jeg under alle at få lidt Fredericia i hjertet.


Vi elsker bare Fredericia. På godt og ondt. Og helt ærligt: Med alle de spændende mennesker, skæbner, virksomheder, institutioner, omgivelser, historie og natur, vi har, er der jo ingen grænser for, hvilke historier der troværdigt kan rulles ud her. Drama, thriller, krimi, kærlighed, komik. Alt. På den 2. side: Spiderman har jo brug for skyskrabere for at kunne svinge sig i sine net, og han kan nok ikke nøjes med Lumbyesvej og omegn. Men ellers.

Fagfolkene siger, at byer skal gøre sig lækre, hvis de gerne vil lokke filmproduktioner til. Og jeg vil gerne bidrage. Jeg har ganske vist ikke en kasse med penge stående til formålet. Men jeg byder gerne enhver location scout - altså filmselskabernes spejdere, der altid er på jagt efter de helt rigtige steder at optage film og tv-serier - på en kop kaffe og en rundvisning i Jyllands hovedstad. Hvis det er først på måneden, tror jeg endda også, at jeg tør love en basse. Spred gerne ordet.

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce