Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Jamen hov, hvad er nu det!?

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Hov! Hvad sker der? Hvad er meningen!?

Hvis du læser ElboBladet på papir - ligesom 24.000 andre gør hver eneste uge - så sidder du lige nu med noget helt nyt. ElboBladet har klemt sig ned i en mindre størrelse - noget ikke alle snart 61-årige kan klare lige efter jul og nytår. I hvert fald ikke uden at holde vejret og smile anstrengt og svedende.

Fra og med denne uges udgave udkommer ElboBladet i såkaldt tabloid-format. Borte er det dobbelt så store broad-format, som i årevis har været et af ElboBladets kendetegn.

Så hvis du er vant til at pakke fisk ind i din avis, må du fremover fange nogle mindre fisk. Til gengæld bliver det lettere at følge med i hjemmets øvrige liv, mens du sidder og læser avisen og mærker din by. Simpelthen fordi du nu lettere kan skue hen over avisens kant, mens du fortæller familien om spalternes spændende mennesker.

Gennem årene har nogle læsere efterspurgt det mindre format. En læser skrev sidste år til os og slog fast, at han hver uge måtte bede to af sine naboer om hjælp til at holde avisen, fordi den var så stor.

Så også på dén måde har ElboBladet ført naboer sammen. Dejligt. Nu håber jeg, at de tre naboer holder fast i at mødes en gang om ugen, så de kan få en god snak om livet her i Jyllands hovedstad. Det skal avisens halverede sidestørrelse ikke ødelægge.

Annonce

Samme hjem - ny bolig

På redaktionen har vi glædet os. For os er det en stor ting at skifte papir-format. Det kan sammenlignes med at flytte: Selvom hjemmets møbler og mennesker er de samme, er fornemmelsen og oplevelsen en anden, når omgivelserne skiftes ud.

Når man har boet længe nok samme sted, kan man næsten finde rundt med lukkede øjne. Benene ved, hvor mange trin der er på trappen. Og kroppen læner sig til siden, allerede inden den når gennem døråbningen og skal videre rundt om et hjørne.


Hvis du er vant til at pakke fisk ind i din avis, må du fremover fange nogle mindre fisk.


Den måde at føle sig hjemme på opstår først efter et stykke tid i det nye hjem. Sådan bliver det nok også med avisen her: De første par gange vil du ikke føle dig hjemme. Måske kommer du til at banke tæerne imod et bordben, der står anderledes end normalt. Eller mod en kasse med ungernes gamle tegninger, som pludselig er dukket op i forbindelse med flytningen. Eller noget tredje.

Men jeg lover dig, at du kommer til at føle dig hjemme her i det nye ElboBlad-format. Bare giv det lidt tid - og giv os en melding på redaktionen@elbobladet.dk, hvis du har feedback på format, layout og indhold.

I denne uge kan du læse om mennesker og liv i Fredericia og omegn. Måske kan du møde nogen, du kender - eller komme til at kende nogen, du ikke har mødt endnu.

Det er noget af det, en avis som vores går op i: Mennesker og følelsen af at være sammen om en by. For det er vi jo - altså sammen om vores by. Også hvis vi er sure på hinanden, konkurrenter, rivaler eller eks'er. Vi er alle i samme by.

En bys sjæl svæver i luften mellem dens mennesker. På redaktionen forsøger vi hver uge at at indfange lidt af den og dele den ud, så vi alle kan mærke den. Nu i et nyt format.

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce