Annonce
Elbobladet

Præsteklumme: Ensomhed

Døvepræst Ulrich Thiim står bag ugens præsteklumme. Privatfoto
Annonce

KLumme: Covid-19 har skilt os ad, men også ført os sammen. Der er skrevet og sagt meget om virussen. Det bliver ikke virussen, men os mennesker, som denne klumme vil tale om. Vi skulle ændre på de ting, vi plejede at gøre og undvære samvær med mennesker, som vi holder af. Helt ærligt har det været besværligt. Men det har alligevel overrasket, at ændringerne skete så nemt. Ja, der skulle holdes afstand og gøres rent, men vi gjorde det for at passe på os selv og hinanden.

Hvornår bliver det så ”hverdag” igen? Har vi mon lært at tage hensyn til hinanden, også når der ikke er noget, der tvinger os til det?

Vi fik pludselig tid til at være alene. For nogen har det været slemt, for andre blev det en ny mulighed. Ensomheden skabte muligheder for både frustration og fordybelse. Tiden kunne bruges på lige det, vi ville, men der var noget, vi ikke måtte, og det ville vi helst. Samvær uden begrænsninger.

De mange tiltag for at gøre noget sammen uden at mødes viste os, hvordan vi kan fortsætte, selv om det bliver på en anden måde.

Som kirke har vi måttet lukke ned og oplevet, at tomme kirker i en periode var et krav. Det prøver vi jo ellers at undgå, så godt vi kan. Der har været mange kreative måder for at holde gudstjenester og lignende. Fælles for det hele har været at fortælle om én, der aldrig lader os alene. Uanset om kirkerne var åbne eller ej, så var Jesu budskab til os fortsat en invitation til at komme til ham. Måske har vi følt os alene eller trætte, men han har været der, både når vi følte os ensomme eller bange. Han har fulgtes med os, før Danmark lukkede ned. Han bærer os igennem den tid, vi er midt i. Når det bliver hverdag, kalder han stadig på os for at sige: ”Jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende.” og ”Kom til mig, alle I der er trætte og tynget af byrder, for jeg vil give jer hvile.”

Han er verdens lys og leder os igennem både de svære tider og hverdagen, hvor alt kører på skinner. Lad os hjælpe hinanden til at huske hans ord til os, både nu og i fremtiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce