Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Julens træ

Sognepræst Lise Rind. Arkivfoto: Angelina Owino
Annonce

Der findes forskellige fortællinger og historiske kilder om, hvornår juletræet eller grantræet blev religiøst. Jeg vil give jer en lille fortælling, som jeg har lånt og digtet videre på om julens træ:

Hvert år til jul var englene fyldt op med glæde og taknemlighed, fordi det var Jesus-barnets fødselsdag. Derfor vil de give en særlig fødselsdagsgave til menneskene på jorden. Englene sendte tre engle afsted, for at finde en særlig gave.

Det var troens engle, som kunne genkendes på korset. Håbets engle, der kunne genkendes på lyset. Den tredje engle var kærlighedens engle, dens kendetegn var hjertet.

De tre engle ville finde et træ, et særligt træ! Så de susede afsted ned til jorden og ud i verden, for at finde Julens træ! De kiggede på det ene træ, det andet træ og det nummer tusinde træ. Bøgetræ, blommetræ, æbletræ, og også palmetræerne kiggede englene på.

Lige pludselig, så englene det allerdejligste og mest skønne træ!

Bibel-referencer

Es. 9,1-6. Luk. 2,1-14. 1.Joh 4,7-11. joh 1,1-14

Træets trekantede form var ligesom Faderen- Sønnen og Helligånden, altså Gud.

Troens engle fandt glad kors overalt på træet! For alle grene dannede nemlig fine små kors, der minder os om Jesus, Guds søns, liv og tro.

Kærlighedens engel var også glad, fordi himlens fugle kunne bygge reder i tryghed inde imellem grenene og dyr kunne leve af træets kogler.

Håbets engle synes, at træet var vidunderligt smukt og grønt. Som et symbol på det evige liv. - Jo det var et flot julens træ.

Englene hængte fødselsdagsflag på juletræet for at fejre Jesus, Guds søns og ethvert barns fødsel.


Ved juletræet kan vi græde smerte, ensomhed og sorg ud, fordi juletræet lyser op med tro, håb og kærlighed.


For at velsigne træet, satte englene en strålende stjerne allerøverst oppe i træet. Så vi altid kan finde hen til troen. Ligesom stjernen, Gud havde sat på himlen julenat.

Træet var liv, opstandelse og håb. Så Håbets engle tændte lys på alle af træets grønne grene. Lysene skulle skinne for alle mennesker og fortælle dem, om det lys, der kom til jorden julenat, da Jesus blev født. Og om det lys, troen er, når alt andet er mørkt og dumt.

Troens engle hængte flotte julekugler op, som symbol på at Guds tro og evige tilgivende kærlighed til os alle på hele jorden.

Kærlighedens engle hængte de dejligste hjerter på træets gren, som tegn på Guds kærlighed og vores kærlighed til hinanden. Juletræets hjerter fortæller os, at Gud er hos os, især når vi føler os alene.

Af glæde begyndte englene at danse og synge om juletræet i fællesskab med hinanden.

Når vi fejrer jul, og når træet lyser op- ja så giver vi glæde og taknemlighed videre til andre. Når vi ser på juletræet og dens pynt, modtager vi glæde fra livets minder. Ved juletræet kan vi græde smerte, ensomhed og sorg ud, fordi juletræet lyser op med tro, håb og kærlighed.

Julens træ favner os alle og det er en god julegave til os alle hver dag.

Glædelig jul til jer alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce