Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Pas på! Corona-politiet kommer!

Thomas Kofoed Nedergaard er præst ved Sct. Michaelis Kirke i Fredericia. Foto: Michaelis Kirke

Kriser kaster ofte den gevinst af sig, at vi bliver sammentømret. Vi står sammen om en fælles fjende, og nu skal den altså besejres i fællesskab. Det er positivt. For det indgyder mod og optimisme og ikke mindst fællesskab. Og det er vel lige nøjagtig dét, vi har behov for i en tid, hvor vi skal være hver for sig?

Men denne sammentømrethed er ikke nødvendigvis det eneste afkast, en krise kaster af sig. “corona-politi” er nu et ofte brugt begreb. Det er nok en naturlig mekanisme, men det er på den anden side ødelæggende.

Måske har corona-politiet sit udspring i “hvis jeg ikke må, så må du heller ikke”, og så skeles der ikke til, at der kan være gode bagvedliggende grunde til, at folk agerer, som de gør. Desværre skaber det splid, dårlig samvittighed og ufattelig meget mere negativ stemning end sammenhold. Mit indtryk er, at corona-politiet har fået langt større bemanding nu end i begyndelsen af pandemien.

Men nu har vi nok behov for at komme tilbage til det sammenhold, som var karakteristisk i den første del af pandamien. Måske skal vi til at efterlyse et “corona-værn”. Ligesom et naboværn. Vi holder øje med hinanden. Ikke som fejlfindere, men som hjælpere. I stedet for corona-politiets køller, hjælper vi hinanden til ikke at brænde helt ud under corona’en. Det må være corona-værnets formål.

Omkvædet under hele nedlukningen har været, at vi skal bekæmpe den usynlige fjende sammen. Men som mange desværre har erfaret, så er den usynlige fjende ikke udelukkende en virus. Det er også ensomhed. Det er også kedsomhed og skærmtræthed. Det er også mangel på mening i hverdagen.

Så i stedet for at holde øje med, om alle nu overholder restriktionerne, lad os i stedet holde øje med, hvordan vores naboer, venner, familie har det – også gøre det, vi kan gøre, for at skabe tryghed, mod og mening.

Spar på corona-politiet og prioriter corona-værnet! Så tror jeg, vi er flere, der kommer helskindet ud af krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce