Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Tale er sølv, tavshed er… svigt!

Kristoffer Bruun Simonsen har skrevet denne uges præsteklumme. Foto: Gitte Volsmann

Forleden fik jeg en tilskyndelse til at ringe til en god ven. Der var ikke nogen særlig anledning, men det viste sig at være utroligt godt for os begge to. SÅ: Hvor er jeg glad for, at jeg tog mig tiden og tog knoglen til øret.

Annonce

Om tavshed og at tie stille

Der findes en talemåde om, at det sommetider er bedre at tie stille, end at sige noget. Det er ofte fuldstændig rigtigt – og jeg har selv meget at lære i den henseende.

Men det er ikke altid rigtigt. For sommetider vil tavsheden i stedet opleves som et svigt. Det sker fx, når tavsheden kommer til at signalere, at man har glemt vedkommende, eller at man ikke ønsker at tale med en.

Annonce

Corona gør os mere sårbare

Som følge af corona-restriktionerne oplever mange af os en tid med øget isolation og mindre kontakt med venner og folk omkring os. Det medfører færre samtaler og mere tavshed. Dermed er mange ekstra udsatte for at blive ramt af det, jeg betegner som ”tavsheds-svigt”.

Annonce

Tag kontakt

Så min julehilsen til alle her i Fredericia skal være en kærlig opfordring til at tage kontakt til hinanden. Find nye måder til at bryde tavsheden. Tag initiativ frem for at vente på, at de andre gør det. En lille hilsen – fx med en pose småkager eller en sjov GIF på Messenger – er langt bedre end tavshed.


En lille hilsen – fx med en pose småkager eller en sjov GIF på Messenger – er langt bedre end tavshed.


Annonce

Julekontakt

En central del af julefejringen for mig er, at Gud netop bryder tavsheden og kommer tæt på. Mennesker følte, at Gud havde glemt dem. Og det kan vi nok stadig bokse ret voldsomt med. Men Julens Jesus fortæller os, at Gud for alt i verden gerne vil i kontakt med os. Derfor brød han tavsheden og sendte sin egen lille søn til verden sammen med en hel hær af engle til at lyse og synge på himlen.

Rigtig glædelig jul!

Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce