Annonce
Elbobladet

Pris, behov og batteri: Vælg det rigtige smartwatch

Asiatiske mærker som Huawei og Samsung har den største prisforskel på tværs af butikkerne. Undersøg prisen på nettet eller hos nabobutikken, for der er mange penge at spare. (Genrefoto)
Der er stor forskel på funktioner og design på de digitale sundhedsure. Og det vil afspejles i både prisen og batterilevetiden.
Annonce

For få år siden var smartwatches et dyrt nicheprodukt til tech- og sundhedsnørder.

Siden er der kommet langt flere producenter på banen, og urene kan i dag fås i mange forskellige udgaver og prisklasser.

- Engang sad Garmin og Fitbit tungt på markedet, men nu laver store aktører som Huawei, Samsung og Xiaomi også smartwatches. Så forbrugerne har fået et kæmpe udvalg, siger prisanalytiker Martin Andersen fra PriceRunner.

Er du på nippet til at investere i et smartwatch, så tænk først over, hvad uret skal bruges til, råder Thomas Sterner Pedersen, der er projektleder hos Forbrugerrådet Tænk med ansvar for test af smartwatches.

- De fleste smartwatches kan måle puls, søvn og antal skridt. Men derudover kan nogle af dem tåle vand eller har indbygget mikrofon, simkort og højtaler, så de stort set kan bruges som en smartphone, siger han.

Jo mere uret kan, jo mere koster det typisk. Urene fås i prisspændet 300 til 6000 kroner.

Overvej også, hvad du ønsker dig af designet. Nogle smartwatches ligner et klassisk ur, men har et underliggende digitalt lag.

- Andre ligner snarere en miniudgave af en smartphone, som er monteret på en rem, siger Thomas Sterner Pedersen.

Annonce

Måler på dit blod

Teknologien bag de digitale ure rykker lynhurtigt. Blandt flere producenter er det eksempelvis blevet et konkurrenceparameter, at urene kan måle blodets iltmætning. Dette bruges af sportsfolk, som vil vide noget om kroppens ydeevne og restitution.

- Urene er selvfølgelig ikke lige så præcise som en hospitalsundersøgelse. Men vores analyse har vist, at urene godt kan give en indikation, siger Thomas Sterner Pedersen.

Batterilevetid skal også indgå i dine overvejelser. Nogle af urene kan kun holde batteri to-tre dage, mens andre kan holde op til 16 dage, viser testen fra Forbrugerrådet Tænk.

Og jo flere funktioner, jo kortere holder batteriet typisk på en opladning.

- Batterilevetiden er virkelig et springende punkt. Og her hænger pris og kvalitet ikke sammen. Tværtimod holder de dyre ure fra topproducenterne typisk kortest, fordi de kan så meget, siger Thomas Sterner Pedersen.

Når du først har bestemt dig for et smartwatch, er det til din fordel, at markedet buldrer afsted. For de smarte ure sælges både i klassiske urbutikker, sportsforretninger, webshops og store discountsupermarkeder.

- Derfor bliver pris et konkurrenceparameter - både mellem butikkerne og mellem producenterne. Og du kan i gennemsnit spare 50 procent ved at købe uret i den billigste frem for dyreste butik, forklarer Martin Andersen fra PriceRunner.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Elbobladet

Se systing, skibe og skilderier

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Ugens hund: Lucy spiste fars medicin

Elbobladet

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Annonce