Annonce
Elbobladet

Rektor positiv for videnstilbud: - Ren win-win

Poul Erik Madsen, rektor på Fredericia Gymnasium, er positiv for det undervisningsmateriale, Videnskabsklubben har udarbejdet til undervisningen. Den hidtil ene gang, læringstilbuddet har fundet sted på gymnaiset, var i hvert fald en succes, synes han. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Det er godt, at børn i folkeskolens mellemtrin har muligheden for at blive endnu klogere på naturvidenskaben, mener rektor for Fredericia Gymnasium.

Fredericia: - Det er ren win-win.

Sådan betegner rektor for Fredericia Gymnasium, Poul Erik Madsen, tilbuddet Videnskabsklubben, som finder sted syv tirsdage henover årets sidste kvartal.

- Tilbuddet giver noget til børnene, som forhåbentligt bliver interesseret i naturvidenskaben, siger Poul Erik Madsen, der også er glad på vegne af de unge undervisere.


Samfundsmæssigt ved vi, at der er en opgave i at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskabelige fag, for der er brug for dem. Og så må vi hjælpe til.

Poul Erik Madsen, rektor på Fredericia Gymnasium


- Én ting er, at de skal sætte sig ind i noget stof, som de skal formidle, men de lærer også at stå som ansvarlige for at få gruppen til at fungere og gøre børnene interesserede i at lære, siger Poul Erik Madsen.

Annonce

Erfaring med gymnasiet

Undervisningen foregår i den naturvidenskabelige fløj på gymnasiet, som børnene derved stifter bekendtskab med. Men Poul Erik Madsen mener ikke, at man skal spekulere på, hvorvidt det gavner gymnasiets rekruttering, når børnene om en håndfuld år skal videre efter folkeskolen.

- Det kan godt være, at der er nogle af børnene, som synes, de vil gå på gymnasiet - og det er fint. Men det er ikke så afgørende, om det bliver her eller et andet sted. Samfundsmæssigt ved vi, at der er en opgave i at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskabelige fag, for der er brug for dem. Og så må vi hjælpe til, siger rektoren.

Videnskabsklubben

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden – gratis. Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Videnskabsklubben har eksisteret siden 2014, hvor klubben var tilstede i to byer. I 2020 findes Videnskabsklubben i 18 byer i hele landet. Knap 900 elever får i efteråret lov til at lege med naturvidenskab på et af klubbens hold.

Det er andet år, at Fredericia Gymnasium lægger lokaler til undervisningstilbuddet.

Her deltager 24 børn fra lokale 4.-6. klasser. Børnene er fordelt på to hold, som lærer om henholdsvis primatologi og biodiversitet.

Underviserne, eller mentorer som de også kaldes, går i gymnasiet (seniormentorer) eller i folkeskolens ældste klasser (juniormentorer).

Om projektet for eleverne i 4.-6. klasse bør videreføres til andre studieretninger såsom de samfundsvidenskabelige og sproglige, er han imidlertid mere skeptisk overfor.

- Jeg synes ikke, det er så oplagt, at børn i den alder lærer en masse ekstra om sprog. Indtil videre synes jeg, at det er fint, at det holdes til bestemte uddannelser, siger Poul Erik Madsen, som oplyser, at der i år har været ventelister for at deltage i Videnskabsklubben på Fredericia Gymnasium.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce