Annonce
Elbobladet

Rullegræs binder midtbyen og Kanalbyen sammen: De næste to måneder bliver fyldt med aktiviteter

For nylig åbnede Ishuset på Østerstrand, som Urbania Street Food er medejer af. Her får borgmester Jacob Bjerregaard en smagsprøve - med lakridspibe. Foto: Søren Gylling
Fredericia Byråd har bevilliget to mio. kr. til aktiviteter i byen hele sommeren. Derudover er der sat ca. 1,5 mio. kr. af til markedsføring. Gothersgade bliver spærret af.
Annonce

Fredericia: Fra fredag 26. juni bliver midtbyen og Kanalbyen bundet sammen via Gothersgade, og hele byen vil summe af liv, aktiviteter og glade feriehungrende danskere.

Det er i hvert fald Fredericia Kommunes drøm. Coronakrisen har sat en stopper for mange danskeres planer om en tur til udlandet, og dem vil byens butikker, restauratører og andre virksomheder gerne lokke til byen for at bruge penge. Det gælder både fredericianere og nationale og udenlandske turister.

Derfor har en række aktører; Event C, Fredericia Shopping, Kanalbyen og Urbania Street Food i samarbejde med Fredericia Kommune skabt et tætpakket sommerprogram med aktiviteter alle dage fra nu på fredag og frem til 10. august.

Om ganske få dage vil Fredericia sprudle af aktiviteter. Det kunne blandt andre Brian Løkkegaard fra Urbania Street Food (til venstre), formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen (i midten) og borgmester Jacob Bjerregaard (S) fortælle om tirsdag eftermiddag. Rådhuspladsen bliver beklædt med rullegræs og giver plads til et informationscenter de kommende måneder. Foto: Søren Gylling

- Der er stadig corona, så vi skal bruge hele byen. Derfor bliver der aktiviteter i hele gågadenettet, fortalte borgmester Jacob Bjerregaard (S) blandt andet tirsdag eftermiddag, da planerne blev præsenteret på en rundtur med ADP's blå og hvide tog.

På Rådhuspladsen bliver der sat en turistinformation op, og der bliver rullet græs ud og placeret parasoller og hængekøjer, så man får lyst til at slå sig ned i byen. Fredericia Kommune har lejet bymøbler, som bliver sat op flere forskellige steder, og 123fest.dk er hyret til at sørge for aktiviteter i bevægelse i gågadenettet.

- Vi forsøger at binde midtbyen sammen ned til Kanalbyen, toget vil køre, og der bliver streetsport i gaderne frem til skolestart, fortalte erhvervskonsulent for Business Fredericia Lene Bach.

Annonce

Gothersgade spærres af

Foruden rullegræs på Rådhuspladsen bliver det også lagt ud i den nederste del af Gothersgade ved Urbania Street Food. Her bliver gaden lukket af ved Fynsgade og ved indgangen til Tøjhuset med store blomsterkummer. Der bliver desuden lavet små bump på vejen i Fynsgade for at få bilisterne til at sætte farten ned. Beboerne i området vil få besked i e-boks fra Fredericia Kommune om afspærringerne de kommende dage.

- Sammen med Café Mums, Café Efes og Mair's sætter vi gang i gaden hernede med musik og andet. Vi vil gerne give de lokale turister og alle andre en god oplevelse, forklarede medindehaver af Urbania Street Food Brian Løkkegaard.

#Sommerifredericia

Det fulde program for sommerens aktiviteter i Fredericia kan ses på www.visitlillebaelt.dk/sommerifredericia

Programmet byder blandt andet på 6. Juli-sejlads med solnedgang, særudstilling om slaget ved Fredericia, baggårdsvandring, hvalsafari, yoga, teater og zoo-race.

Ved J.B. Nielsens Plads bliver der også rullet græs ud, og her står Event C for løjerne i form af eksempelvis streethockey, hinkebane, bordfodbold, minigolf og bordtennis, ligesom EventC vil stå for nogle mindre aktiviteter på Axeltorv.

- Idégrundlaget er at skabe aktiviteter og bevægelse for de børnefamilier, som skal holde ferie i byen. Remedierne bliver frit tilgængelige, og vi har truffet aftale om opsyn i dagtimerne, fortalte Ulrich Nicolaisen fra EventC.

Kanalbyen har også et eventprogram klar for sommeren, som blandt andet betyder, at C-byen holder åbent i weekenderne. Fredericia Kommune har desuden investeret i bad- og toiletforhold til gæstesejlerne, som bliver sat op inden juni måneds udgang.

Annonce

Mange gratis fornøjelser

For strandgæsterne vil Urbania Street Food sørge for, der bliver andet at tage sig til end at slikke sol og hoppe i Lillebælt fra Cirkelbroen.

- Vi vil lave beachvolleyturneringer, små koncerter og dj-musik, petanque, krabbevæddeløb og naturvejledningsdage, oplyste Brian Løkkegaard.

Mange af herlighederne bliver gratis, da Fredericia Byråd mandag aften besluttede at sætte to millioner kroner af til #SommeriFredericia, som alle arrangementerne kaldes under et.

ADP's eltog, som normalt kører med krydstogtsgæster, bliver sat på arbejde hele sommeren og skal fragte byens gæster rundt mellem midtbyen, Kanalbyen og Østerstrand. Foto: Søren Gylling

Foruden at lokke fredericianere og folk fra omegnen ind til byen håber kommunen at kunne tiltrække turister udefra. Både nationalt og internationalt.

- Jeg tror, der kommer et stort dansk marked i år. Mange vil måske benytte lejligheden til at tage til byer, de ikke tidligere har besøgt, forklarede Jacob Bjerregaard.

Derfor er der  sat penge af til markedsføring. I samarbejde med Middelfart Kommune kører Fredericia en national markedsføringskampagne til knap en million kroner, ligesom der er sat cirka 500.000 kroner af til markedsføring lokalt og regionalt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce