Annonce
Elbobladet

Sød familieaktivitet: ”Form selv”-romkugler hitter hos bagerier

Hos Wetche Bageri kan man købe dette sæt. Derfra er det ellers bare forme løs. Privatfoto
Flere lokale bagerier sælger for tiden dej til romkugler og krymmel. Som en ekstra aktivitet under coronatiden kan de handlende selv stå for at forme de søde kugler, og det har været en succes, melder flere bagerier.
Annonce

Fredericia: Normalt står de runde og færdiglavede med krymmel eller kokos på i montrer. For tiden fås de dog også som et ”byg selv”-projekt. Romkugler tiltaler den søde tand hos de fleste danskere – børn som voksne. I Fredericia er det ikke været nogen undtagelse.

Flere lokale bagerier er som noget nyt begyndt at sælge romdej og drys som et samlesæt, og det har vist sig at være en sød succes.

- Jeg synes, det er en sjov gimmick. Selv i triste tider er det dejligt at se, hvor glade kunderne bliver for det. De tilkendegivelser, vi har fået, viser, at de har haft en god stund med at lave det, og det er jeg glad for, at vi har kunnet hjælpe til, siger bagermester Bjarne Wetche fra Wetches Bageri i Vesterbrogade.

Jeg tror, vi kunne have solgt det dobbelte, hvis vi havde haft til det, så det var en kæmpe succes.

Kim Bergstedt, Bergstedt's Bageri

Annonce

Også andre kager

Også Bergstedt’s Bageri i Jyllandsgade har kørt med tilbud på et romkuglesæt. Mandag klokken 18 slog man det op på facebooksiden ”Corona Take Away Fredericia” som et ”ja tak”-tilbud. Det har givet travlhed.

- Vi har lavet 50 sæt, og de blev udsolgt ved 21-tiden. Jeg tror, vi kunne have solgt det dobbelte, hvis vi havde haft til det, så det var en kæmpe succes, siger bagermester Kim Bergstedt.

Sættene har kunder kunnet afhente tirsdag, og ovenpå den store romkuglesucces forsøger bageriet nu også det samme med ”bag selv”-småkager.

- Romdej er ikke noget, man bare har til en masse af. Det kan man til gengæld til småkager, som vi forventer meget af i de kommende dage, siger Kim Bergstedt.

Annonce

Fortsat mulighed

Hos Wetche Bageri fortsætter man igen onsdag med at sælge romkuglesæt. Efter tirsdagens travlhed, hvor bageriet meldte udsolgt 2,5 time, efter tilbuddet blev annonceret, er Bjarne Wetche opmærksom på romkugle-succesen.

- Der er fuldt skrald på, og vi laver al den dej, vi kan, konstaterer Wetche-bageren, som efterfølgende også er kommet på idéen med "bag selv"-hindbærsnitter.

Foruden de to bagerier sælger man også andre steder romkuglesæt.

Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Annonce