Annonce
Elbobladet

Søndagstur i strandkanten og corona-testen var i hus

Morten Jochumsen var på søndagstur på Østerstrand, da han og veninden Mette Hansen så tilbuddet om en hurtig corona-test. Den mulighed benyttede de sig begge af. Værnepligtig fra Beredskabsstyrelsen Svend Godballe Madsen gjorde det grundigt. Foto: Nana Hanghøj
70-80 strandgæster benyttede Region Syddanmarks tilbud om at få foretaget en corona-test her og nu. Testudstyr og mandskab var på plads søndag på Østerstrand.
Annonce

Fredericia: Hvorfor ikke, sagde Morten Jochumsen og Mette Hansen til hinanden, da deres søndagstur førte dem ned til Østerstrand og forbi den gule ambulance fra Ambulance Syd. Dagens tilbud fra Region Syddanmark var en test for covid-19 - en højst ambulant coronatest.

- Det er alletiders idé at stille sig op her med testen. Vi har flere gange talt om, at vi skulle testes, men så skal man bestille tid, og så bliver det ikke lige. Nu gik vi lige forbi, og så tager det bare et øjeblik, sagde Mette Hansen, som tog testen først og derefter overlod stolen til Morten Jochumsen.

Han kunne kort efter bekræfte, at det ikke var slemt.

- Overhovedet ikke, og det er dejligt at have fået det gjort, sagde han, før søndagsturen fortsatte langs stranden.

En lille kø var allerede klar til at overtage klapstolen. Testholdet stillede op kl. 10.30, og efter et par timer på stranden havde 64 taget imod test-tilbuddet.

- Vi bliver her en times tid endnu, og så pakker vi sammen. Med mindre det ebber ud, sagde Steen Nielsen, ambulanceredder fra Ambulance Syd.

Det så det ikke ud til, for den hurtige test fristede de forbipasserende, som kunne konstatere, at det hverken var smertefuldt eller besværligt. Ikke engang sygesikringskort var nødvendigt for at få en lang tynd podepind stukket i halsen.


Vi har talt om at blive testet, men har ikke fået det gjort, fordi man skulle bestille tid. Så det er alletiders ide at stille op her.

Mette Hansen - coronatestet gæst på Østerstrand


- Vi skal bare have personnummer og navn, og så kan man om et par dage gå ind på Sundhed.dk og via sit nem-id se testresultatet, forklarede Steen Nielsen.

Den gule test-ambulance rykker rundt i regionen til udvalgte hot-spots.

- Vi har været i Legoland i går, og i dag er vi her. Man kan følge os på regionens hjemmeside, sagde Steen Nielsen.

Det havde en dansk familie gjort, efter de netop var kommet hjem fra USA.

- De havde ikke kunnet få taget testen i lufthavnen, da de landede, og så havde de fundet ud af, at de kunne få taget den her. Det var de rigtig glade for, sagde Steen Nielsen.

Svend Godballe Madsen gør klar til testen iført værnemidler, mens Morten Jochumsen har taget plads på klapstolen, som forinden er blevet sprittet grundigt af. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Loge uddeler julehjælp

Elbobladet

Frivilligcentret glædede 153 børn

Annonce