Annonce
Elbobladet

Skagen-stemningen er kommet til Mair’s: Stor glæde over nyt udeområde, gågadestatus og genåbning

Mair’s har haft åbent for takeaway under nedlukningen, men har måttet udskyde genåbningen, da man ikke kunne have alle råvarer klar. Onsdag eftermiddag, da dagbladet lagde vejen forbi, var caféen dog klar til, at det igen gik løs. – Det føles næsten som at åbne på ny. Jeg er nervøs og har sommerfugle i maven, forklarer Eva Mair, der her ses med Thomas Stjernholm ved Mair’s istandsatte udeareal. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Genåbningen har måttet vente lidt hos Mair’s i den sydlige del af gågaderne. Til gengæld åbner caféen op med ny stil og i roligere omgivelser til stor tilfredshed for indehaveren.

Fredericia: Det er blevet populært at gøre noget ved udeområderne i Fredericias gågader henover det seneste halve år. Det kan Kims Køkken, Kurts Kaffebar og Den Gyldne Ovn tale med om. Nu kan også Mair’s i den sydlige del af Gothersgade være med i den snak.

Torsdag 29. april åbnede caféen igen for spisende kunder både inden- og udendørs, og for de, som vælger at sidde ude, er der forandringer at spore.

Thomas Stjernholm, som danner par med indehaver Eva Mair, har nemlig haft rigeligt at se i den sidste del af nedlukningen. Udenfor er murværket blevet renoveret, ligesom den er blevet genopfrisket med et nyt lag gul maling i stueetagen. Derudover er spiseområdet blevet hegnet ind, så det til dels er omkranset af hvide stakitter.

- Gennem årenes løb, hvor jeg har arbejdet med at lave rekvisitter til teatret, har jeg fået mine idéer. Da vi skulle male huset, kom jeg på tanken om at lave udeområdet i en Skagen-stil med stakittet og blomsterne i blomsterkasserne, siger Thomas Stjernholm.

Gør ekstra ud af gågadestatus

I alt er der brugt i omegnen af 300 meter brædder, der er skåret til og malet hvide. Det tager i sagens natur tid at lave på egen hånd. Presset blev ikke mindre af, at Thomas Stjernholm i første omgang arbejdede ud fra, at caféen skulle åbne 6. maj, som var den oprindelige dato, der var sat, for at restauranter kunne åbne indendørs for kunder - og dermed også den dato, Mair’s planlagde en genåbning.

Prisen for det nye terrassehegn ligger på godt 5000 kroner samt udgifter til blomsterne. Maling og andet materiale til istandsættelsen af ejendommens murværk har udlejeren været villig til at betale, hvis Mair’s ville stå for at udføre arbejdet. Derfor har Thomas Stjernholm haft rigeligt at se til, da genåbningen blev fremrykket. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det blev som bekendt fremrykket, og dermed er det oprindelige fritidsprojekt også intensiveret over den seneste uges tid. Resultatet er dog ikke til at tage fejl af.


Nu, hvor vores del af Gothersgade også er blevet til gågade, er det med at gøre lidt ekstra ud af vores udendørs område. Der skal være leben, og det skal være endnu hyggeligere at sidde udenfor.

Eva Mair, indehaver af Mair's


- Nu, hvor vores del af Gothersgade også er blevet til gågade, er det med at gøre lidt ekstra ud af vores udendørs område. Der skal være leben, og det skal være endnu hyggeligere at sidde udenfor, siger Eva Mair, som bestemt har godkendt sin bedre halvdels arbejde.

- Jeg er totalglad. Var det en café, jeg gik forbi i en anden by, ville jeg få stor lyst til at sætte mig. Jeg synes, det er vildt flot, uddyber indehaveren.

Annonce

Slut med uheld

Parret glæder sig samtidig over, at mængden af trafik i området er reduceret kraftigt, efter at Gothersgades sydlige del er blevet lukket af med pullerter, og Fynsgade er blevet ensrettet i østlig retning.

- En ting er, hvad det gjorde ved forretningen. Noget andet er sikkerheden, for vi oplevede, at folk racede af sted, og flere gange gik det galt, selvom vi heldigvis aldrig så nogen alvorlige uheld, siger Thomas Stjernholm.

Skagen-stemningen er kommet til Mair's. Nu mangler vejret blot at vise sig fra en side, der får tankerne hen imod sommer og sol. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

De udendørs gæster kommer formentligt ikke til at opleve samme dramatik i gaden fremover. Til gengæld vil de fortsat kunne se en lille smule forandring senere i maj, når terrassen officielt står helt færdigt. Her bliver de speciallavede parasoller, som matcher bygningens gule farve, nemlig leveret og sat op. Ifølge vejrudsigterne bliver der heller ikke brug for parasoller inden, så caféen har i mellemtiden fundet terrassevarmere frem.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Mere liv i Vendersgade: Patienter rykker ind og ny restaurant er på vej

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce