Annonce
Elbobladet

Skik følge eller land fly

Antigua var Guatemalas hovedstad indtil 1776, hvor den blev forladt efter et voldsomt jordskælv. I nyere tid er folk vendt tilbage til de gamle bygninger, hvoraf en del er blevet restaureret. Byen står i dag som et historisk monument, og mange af kirkerne er nu dekorative ruiner. Foto: Jørgen Leon Knudsen

Om specielle forhold i en fremmed verden - og om at sende en pakke hjem til jul.

Guatemala - Antigua: I nye lande lærer man nye skikke - nye måder at gøre ting på. Selv de mest indlysende opgaver kan udføres anderledes og for fremmede på helt uforståelige måder. I Antigua i Guatemala boede jeg ret tæt på postkontoret og besluttede at sende en pakke hjem til jul. Det kan jo i bedste fald forventes at tage sin tid.

Nu er det at sende en pakke, når man er på rejse, ikke nogen rutinesag. Og her i byen er det vist kun turister, der kan finde på sådanne fjollerier. Jeg spurgte flere relevante steder efter en papkasse til postforsendelsen. Det var åbenbart lige så tåbeligt et spørgsmål, som da jeg for nogen tid siden søgte efter et regnslag. Underligt at det nærmest er umuligt at købe et regnslag i et land, hvor det regner næsten dagligt det halve af året.

Nå, endelig fik jeg tiltusket mig en papkasse i et supermarked. Ekspedienten skulle lige sende et spørgende blik hen til den bevæbnede vagt for at se, om det nu var i orden, at han skilte sig af med sit affald på den måde. Herefter gik jeg på jagt efter tape og snor osv. Det kunne jeg godt have sparet mig!

Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen

Pak ind, pak ud, pak ind

Jeg brugte rimelig lang tid på at pakke forsvarligt, tape kassen godt til og binde snor om. Også forkert! Men nu gik turen ned på postkontoret inden lukketid.

Den søde postdame starter med at skære pakken op. Som svar på mine højlydte protester, forklarer hun, at det var hendes pligt at kontrollere indholdet - det var en del af hendes arbejde.

Jeg burde have ventet med at lukke pakken. Tjah... Skik følge eller . . .

Men hun gjorde det grundigt. Hun pakkede det hele både venligt og dygtigt ind igen, mens jeg så til. Brugte masser af tape. Herefter skulle jeg så selv pakke kassen ind i brunt papir - Skrive navn og adresse på.

En million frimærker skulle der også være plads til. Det kneb. Alle kassens seks sider blev taget i brug til frimærker.

Det var hundedyrt. Nu må vi så se hvor mange måneder, det tager for pakken med alle frimærkerne at spadsere over "dammen".

Annonce
Elbobladet

Voldmester taler til cafémøde

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce