Annonce
Elbobladet

Spise-gutter får selvhjælp til krop og sjæl

God mad og godt selskab. Det er godt for både krop og sjæl, synes "Spise med gutterne"-gutterne. Privatfoto
Nye venner, nye evner i køkkenet og god mad. Det er hele tre ting på én gang, som "Spise med gutterne"-gruppen har glæde af.

Fredericia: At spise sammen gutterne er godt for både maven og mavefornemmelsen.

På Ullerup Bæk skolen afdeling Skjoldborgvej er der gang i gryderne og venskaberne.

Første og tredje tirsdag i måneden gennem året mødes Selvhjælp Fredericia–Middelfarts "Spise med Gutterne"-hold i skolekøkkenet klokken 17:30, hvor de udover at tilberede og spise et godt måltid mad også får talt om livet i almindelighed og særdeleshed.

Tirsdag 21. maj var det en anderledes aften i køkkenet. Holdet afsluttede sæsonen med en trerettes menu: Rejecocktail, frikadeller med kold kartoffelsalat og galopkringle.

Snakken gik vældigt ved bordet - helt som formålet er med spiseholdet, der er et tilbud til mænd over 60 år, der er blevet alene, og som gerne vil lære nye mennesker at kende og forsøge sig i madlavnings univers.

Der er altid travlhed i køkkenet hos "Spise med gutterne". Privatfoto
Annonce

Hygge og drillerier

"Gutterne" går til den – både med madlavningen, men også med godt venskab, kærlige drillerier, omsorg for hinanden og gode historier fra "før verden gik af lave".

Det er også Gutterne, der stiller op som frivillige hjælpere ved store arrangementer – som for eksempel "Danmark spiser sammen" i Messe C, hvor de gerne hjælper både i køkkenet om med borddækning, servering og oprydning.

Man behøver ikke at have køkken-evner for at komme med i "Spise med gutterne", men man skal have lysten til at prøve. Og den lyst kom meget til udtryk ved aftenens arrangement. Det var en dejlig aften og maverne blev godt fyldte – og afslutningsvist blev der med dybe mandestemmer sunget ’Skuld gammel venskab rejn forgo.’ Der er ingen tvivl om, at Gutterne melder sig klar igen i august til endnu en sæson.

Selvhjælp Fredericia-Middelfart kan kontaktes på telefon 72 10 67 73. PFA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce