Annonce
Elbobladet

Stolte børnehavebørn plantede frugttræer: - Det er godt for Jorden

Man må gerne se stolt ud, når man har plantet et træ. Det er der ingen tvivl om, at de er i Børnehuset Ulleruphave, efter at børnene mandag var med til at plante træer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Børnehuset Ulleruphave fik mandag plantet nye frugttræer. Anlægsgartnerne var stolte af bedriften, som kunne finde sted på grund af en donation.

Fredericia: For nogen kan havearbejde og træplantning godt være arbejde, man ser frem til at få overstået.

For børnehavebørnene i Børnehuset Ulleruphave på Bredstrupvej gælder det modsatte imidlertid. Mandag var en stor dag for børnene. Der skulle nemlig plantes et kirsebærtræ og et blommetræ i børnehaven, der i forvejen har flere frugttræer.

Børnene har taget stilling ved et liggende traktordæk, hvor de sidder roligt, inden skovlene kommer i aktion.

Det kræver store overarme at køre et læs jord i trillebør, men sammen kan man gøre en forskel. Det var i hvert fald ikke arbejdslysten, der fejlede noget hos de friske børn. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Glæder I jer?

- Jaaaa, lyder det samstemmende fra børnene, der har fundet de udtryksfulde armbevægelser og de helt store smil frem til at illustrere følelsen.

Godt for naturen

- Det er godt for Jorden, og vi hjælper den, når vi planter træer. Jeg er så spændt, siger Emma, der har rakt hånden i vejret for at fortælle om det spændende øjeblik.

Hænderne blomstrer op ved traktordækket. Børnene har meget på hjerte, når snakken falder på at plante frugttræer.

- Og så kommer der flere frugter, som vi kan spise. Det smager godt, siger Emil.

Efter at træet kom i jorden skulle der fyldes jord på. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Børnene bliver spurgt af pædagogerne, hvad træerne også kan gøre godt for. Det har Malthe helt styr på.

- Det er godt for sommerfuglene og bierne, for de kan godt lide frugterne på træerne. Og det er godt med en masse forskellige dyr i naturen, siger han.


Det er godt for sommerfuglene og bierne, for de kan godt lide frugterne på træerne. Og det er godt med en masse forskellige dyr i naturen.

Malthe, børnehavebarn i Børnehuset Ulleruphave


Annonce

Natur fylder

Gennem organisationen Plant et Træ har børnehuset, der rummer vuggestue- og børnehavebørn, fået seks frugttræer og buske, som plantes rundt i udeområdet.

Det er pædagog Lene Jessen, der søgte organisationen om træerne for et år til halvandet siden, og for nylig fik hun en mail om den glædelige nyhed - at børnehuset kunne få træerne og buskene.

- Vi er glade for at have fået hjælpen fra Plant et Træ. Vi snakker meget om dyr og natur med børnene og lærer dem, at vi skal være gode ved naturen, siger Lene Jessen.

Eksempelvis lærer børnene, at man ikke må knække grenene eller ødelægge træerne på anden vis, ligesom man ikke må klatre i dem, når grenene er tynde.

I sidste uge var børnene desuden ude at samle skrald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling.

"Hvor har vi det næste træ?". Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Der er rift om skovle og hjælpende hænder, da det første træ - et kirsebærtræ - kommer i jorden og får jord på. Efterfølgende er det et blommetræ, der sættes ned i et hul, som forældre og børn fra børnehuset har hjulpet med til at grave i weekenden.

Så hvis børnene sover lidt ekstra godt denne mandag aften, er det forståeligt. Og er mor og far i tvivl om lysten til havearbejdet hos deres yngste derhjemme, lyder her en opfordring.

Tag et smut ud i haven og plant et træ.

En fyldt vandkande kan være hård at løfte, men med en hjælpende hånd når man langt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Foruden kirsebærtræet blev der også sat et blommetræ i jorden. Derudover har børnehuset fået æbletræ og buske med hindbær, stikkelsbær og brombær. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Børnehuset Ulleruphave. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Børnehuset Ulleruphave. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Mere liv i Vendersgade: Patienter rykker ind og ny restaurant er på vej

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce