Annonce
Elbobladet

Tryk på knappen: Nu kan Carlos sikre tørvejr i gårdhaven

Levente Nyitrai kan ikke lade være med at smile, når det nye rulletag glider på plads og forvandler gårdhaven. Med indbygget lys og terrassevarmere kan gården nu blive til et lille stykke sydlandsk hygge - uanset, om de danske vejrguder vil lege med eller ej. Foto: Peter Friis Autzen
Det er ikke altid rart at have vejrguderne med til bords. Det har Restaurant Carlos taget konsekvensen af.

Fredericia: - Skal vi have solskin? Lige et øjeblik. Eller trækker det op til regn? Lige et øjeblik. Eller hvad med skygge i den ene ende af gårdhaven og åben himmel over den anden ende? Lige et øjeblik.

Levente Nyitrai står med en lille fjernbetjening i hånden og et bredt smil i ansigtet. Han har i de seneste måneder arbejdet på at etablere et rulletag over Restaurant Carlos' gårdhave. Og nu er det klar.

- Det har ikke været billigt, men det er altså også blevet rigtig godt, siger restauratøren, mens taget langsomt ruller frem over hovedet på ham.

Annonce

Sammen med taget ruller også fem-seks rækker af lamper, der med justerbar lysstyrke sikrer, at lyset kan skrues op og ned efter behov. Så snart taget når helt frem og låser sig fast, kan man mærke, at den i forvejen dæmpede trafikstøj fra Sjællandsgade dæmpes yderligere.

- Nu kan man rigtig sidde her i gårdhaven og hygge sig, siger Levente.

De første kunder har allerede taget den nyindrettede gårdhave i brug, selvom der stadig mangler lidt udsmykning og paneler på væggene.

Stort projekt

Restaurant Carlos har i mange år haft en gårdhave. Men hidtil har den været lille og ikke særlig brugt. Efter nyindretning og klargøring er den nu på 60 kvadratmeter.

Nu håber Levente Nyitrai, at flere vil tage den i brug.

- Jeg har flyttet rundt på nogle ting herude og monteret det rullende tag og terrassevarmere. Her er nogle små oliven- og citrustræer. Så her kan blive helt sydlandsk og hyggeligt, siger han.


Det har ikke været billigt. Men det er en god investering, og når engang alt det her med corona og restriktioner er forbi, er vi klar.

Levente Nyitrai


Skinnerne, som det rullende tag kører på, er tungt grej. Så det måtte løftes på plads med en kran. Hele projektet begyndte i februar og har ifølge Levente kostet over 100.000 kroner.

- Det er en svær tid med coronaen og restriktioner. Men en skønne dag er alt det fortid, og så er det godt at være plads med en investering som denne her. Jeg er i hvert fald meget tilfreds med resultatet, siger Levente og klikker solen frem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce