Annonce
Elbobladet

Unge opfindere fra Fredericia løser et af nattelivets problemer

Team Atlas fra IBC Fredericia var selvsagt glade efter at have sikret sig DM-titlen, den kommende EM-deltagelse og præmiesummen på 25.000 kroner. De fem er Anna Børsting, Johanne Simonsen, Lukas Labich, Julie Topp og Nikoline Clausen. Foto: Fonden for Entreprenørskab
Så står man dér og skal hjem fra natklubben - men man kan ikke få sin jakke! Fem unge fra IBC Fredericia blev onsdag aften danmarksmestre i entreprenørskab.

Fredericia: Det skal være slut med garderobebilletter, der bliver væk under en bytur. I hvert fald hvis det står til fem elever fra IBC Fredericia.

Teamet, der kalder sig Atlas, har udviklet et digitalt alternativ, der er så godt, at holdet sent onsdag aften blev belønnet med DM-titlen i entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelser.

- Det er meget overvældende. Det er en sindssyg rejse, vi har været på. Vi har været så overvældet af de andres idéer i løbet af dagen, og så står vi selv her som vindere, siger et af gruppens medlemmer, Julie Topp, i en pressemeddelelse fra Fonden For Entreprenørskab.

Annonce

Sejren kom hjem efter en hel dag med masser af præsentationer for dommere i Industriens Hus i København. Her var Dansk Industri vært for mesterskabet, hvor 173 elever, der alle havde kvalificeret sig via regionale konkurrencer, dystede om æren og de 25.000 kroner, der fulgte med førstepladsen.

Det er meget overvældende. Det er en sindssyg rejse, vi har været på.

Julie Topp, DM-vinder i entreprenørskab

Vinderne fik også en billet til den europæiske finale, der finder sted i Tallinn i juli.

Om appen og gruppen bag sagde dommerne blandt andet, at "løsningen er utrolig godt tænkt, stærkt eksekveret og testet i markedet" og "potentialet i løsningen er uendeligt stort, og vi er helt overbeviste om, at teamet er de rigtige til at tage produktet hele vejen".

Andenpladsen gik til en gruppe gymnasieelever i Herning, der har udtænkt et koncept til udlejning af bæredygtige møbler.

En gruppe gymnasieelever fra Odense fik tredjepladsen for et koncept for genanvendelse af materiale fra brugte padelbolde.

Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce