Annonce
Elbobladet

Varmtvandsbassinet i sundhedshuset bliver renoveret: Politikere klar til at sætte flere penge af

Sundhedshusets varmtvandsbassin er lukket under coronakrisen. Det fortsætter frem til og med efterårsferien, for nu bliver bassinet tømt, fordi det skal renoveres, og omklædningsfaciliteterne skal bygges om. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der var i forvejen sat tre millioner kroner af i budget 2020. Investeringen bliver nu fremrykket.
Annonce

Fredericia: Eftersom svømmehaller og varmtvandsbassiner alligevel er lukkede under coronakrisen, har Fredericia Kommune besluttet at fremrykke en renovering af varmtvandsbassinet og ombygning af omklædningsfaciliteterne i Fredericia Sundhedshus.

Det betyder, at bassinet blev tømt i sidste uge. Det oplyste Fredericia Kommune i en pressemeddelelse i sidste uge.

- Både bassin og omklædningsfaciliteter trænger til en kærlig hånd. Derfor havde vi planlagt en renovering af omklædningsfaciliteterne og en udskiftning af de tekniske installationer i varmtvandsbassinet i sommerferien. Nu kan vi udnytte nedlukningen af Danmark til at gøre lidt ekstra uden at genere vores borgere yderligere. Når vi tømmer bassinet nu har vi mulighed for at gennemgå bassinet minutiøst og se, om der er ekstra reparationer i bassinet, der kalder på at blive fikset, siger formand for sundhedsudvalget Susanne Eilersen (DF).

Hvis det viser sig, der er noget, som skal udbedres, kan vi tage det i denne omgang og rokere rundt på budgetterne

Susanne Eilersen (DF), udvalgsformand

Annonce

Vil fremtidssikre bassinet

Byrådet havde i budget 2020 afsat tre millioner kroner til renovering af varmtvandsbassinet. Renoveringen var planlagt fra uge 27 til og med uge 42, men med nedlukningen af Danmark er der mulighed for at tømme bassinet før tid og se, om der er yderligere reparationer af bassinet, som skal laves samtidige med den planlagte renovering.

- Hvis det viser sig, der er noget, som skal udbedres, kan vi tage det i denne omgang og rokere rundt på budgetterne, fortæller Susanne Eilersen.

- Hører jeg dig dermed sige, at I er klar til at finde ekstra penge, hvis det bliver nødvendigt?

- Ja. Vi ventede på meldingen fra myndighederne om, hvorvidt svømmehaller var med i genåbningens fase to. Det havde vi ikke forventet, det var. Så nu gør vi dette ekstra, så bassinet bliver fremtidssikret mange år frem, og vi ikke om nogle år skulle gå runden igen, forklarer Susanne Eilersen.

Annonce

Åbner i uge 43

Varmtvandsbassinets tekniske installationer trænger til at blive moderniseret, og det vil betyde, at bassinet bliver mere driftssikkert og mere økonomisk at drive. Brugerne af bassinet har længe haft et stort ønske om, at de nedslidte lokaler til omklædning bliver renoveret. Omklædningslokalerne bliver så store som muligt med plads til flere brusere og bænke end i dag.

Fredericia Kommune har fået rigtig mange gode input fra brugere af bassinet, som er taget med i renoveringsarbejdet.

- Vi har hentet ekspertisehjælp både ved Fredericia Idrætscenter og afdelingen Hjælpemidler og Kommunikation for at sikre så brugervenligt et omklædningsrum som muligt. Der er mange mennesker med funktionsnedsættelse, der bruger varmtvandsbassinet, og derfor er det vigtigt, at vi har netop denne målgruppe for øje, oplyser næstformand i sundhedsudvalget siger Turan Savas (S).

Ifølge planen åbner varmtvandsbassinet i uge 43.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Annonce