Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Årets Butik 2020: - Kunderne skal helst ind i butikken

Rosengreen er blevet kåret som Årets Butik 2020. Indehaver Susanne Rosengreen lyste op i et stort smil, da Ugeavisen Esbjergs redaktør, Erik Haldan, kom forbi med blomster og det glade budskab. Foto: Tue Sørensen
Rosengreen er fulgt med tiden uden at blive revet med af nethandlen. Tæt kundekontakt og personlig service er nøglen til succes for Årets Butik 2020.
Annonce

Vinder: Over 100 butikker i Esbjerg og omegn har været i spil til titlen som Årets Butik 2020.  Nu er vinderen fundet. Det blev Rosengreen på Strandby Kirkevej, og her var glæden stor, da Ugeavisen Esbjerg kom forbi med den glade besked og en stor buket blomster - behørigt pakket ind i folie, som blev sprittet af, inden buketten skiftede hænder.

- Nej, er det rigtigt. Er vi blevet Årets Butik? Det er jeg virkelig glad for, lød det fra Susanne Rosengreen, som har ejet butikken og drevet den under sit eget navn i fem år. Hendes historie indenfor væggene er dog langt længere. Susanne Rosengreen er udlært hos Nanny Vever for omkring 35 år siden. Det var Nanny Vever, der åbnede den første butik på adressen Strandby Kirkevej 94, som nu er Rosengreens.

Susanne Rosengreen har fornyet, udviklet og moderniseret butikken nænsomt. Nye varegrupper, nye mærker, ny indretning og i den dur. Men en ting er der ikke lavet om. Handlen foregår først og fremmest i butikken. Og kunder kommer gerne i butikken, hvor de føler, at de får en både personlig og professionel betjening og god service. Den ros går igen i mange af de fine indstillinger af Rosengreen som årets butik.

- Nethandel er ikke os, og det bliver det heller ikke i min tid. Vi har både meget loyale kunder, som helst vil handle ind butikken, og vi får også nye kunder, der gerne vil det samme. Vores markedsføring er en blanding af avisannoncer og opslag på sociale medier. Det fungerer for os og for vore kunder, siger Susanne Rosengreen.

Annonce

Corona på tværs

Som alle andre tøjbutikker blev også Rosengreen ramt af corona-nedlukningen af landet i det tidlige forår. Susanne Rosengreen sendte medarbejdere hjem på lønkompensation, men forsøgte selv at holde butikken i gang så godt som muligt. Blandt andet ved at køre ud til kunder med tøj i udvalg.

- Så kunne de prøve tøjet uden at komme i butikken. Vi annoncerede, som vi plejede, men tilbød at komme ud til kunderne privat. Det gav en del arbejde og kørsel, men også en del handel. Vi er faktisk kommet igennem corona uden dage med nul salg. Det er jeg glad for, siger Susanne Rosengreen.

Alle medarbejdere er i øvrigt tilbage på arbejde igen,  da Ugeavisen Esbjerg kommer forbi med blomster og lykønskninger, og Susanne Rosengreen gør sig umage for at nævne dem alle tre - Bente Severinsen, Caroline Lønne Rasmussen og Tina Popescu.

- Jeg har et virkelig godt hold omkring mig. Uden dem ville det ikke gå så godt, som det gør for os. Uden dem ville det her slet ikke kunne lade sig gøre, siger Susanne Rosengreen om sine medarbejdere.

Hun kom selv i lære i butikken 1985, hvor Nanny Vever havde alt fra garn, småting, babytøj og andet. I 2008 solgte Nanny Vever butikken til Henrik Vallø. Susanne Rosengreen blev først butikschef. Siden overtog hun selv butikken i 2015.

- Der er stadig kunder fra min læretid, som kommer i butikken. Eller deres børn og børnebørn. Vi har mange faste kunder, men heldigvis også nye, der hører om butikken, siger Susanne Rosengreen.


Jeg har et virkelig godt hold omkring mig. Uden dem ville det ikke gå så godt, som det gør for os. Uden dem ville det her slet ikke kunne lade sig gøre

Susanne Rosengreen


Sammen med sin medarbejdertrio står hun for en butik, der er populær blandt mange kvinder i alderen fra 30 og opefter. I butikken forhandles ikke kun tøj, men også tasker, sko og bælter.

Annonce

Rosende ord

I de mange indstillinger af butikken er de gennemgående temaer for rosen den gode stemning i butikken, den professionelle og venlige betjening, et stort udvalg af varer med god stil og høj kvalitet. Også mænd roser butikken. De sætter pris på den assistance, de kan få, når de køber tøj til konen eller kæresten.

Her er et par citater fra de mange indstillinger:

"Så snart man træder ind ad døren, føler man sig hjemme og velkommen."

"Der er altid ærlig hjælp at hente. Lækre varer og ekstraordinær personlig betjening."

"Da min mor blev syg af kræft, stod jeg som mand og skulle købe tøj til hende forud for de længere sygehusophold. Da fik jeg en uovertruffen hjælp i butikken og varer med hjem, som min mor kunne tage stilling til fra sin sygeseng."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce