Annonce
Ugeavisen Esbjerg

17 stillinger skal lokke højtuddannede til byen

De seks graduates fra hold 1. Rune Grumsen er nummer to fra venstre. Foto: Rindholt Media
Education Esbjergs første runde med graduates var en succes. Nu starter en ny. 17 højtuddannede får chancen, og den skal man tage, mener Rune Grumsen, som flyttede hjem til Esbjerg fra København for at være med på første hold.

Arbejdskraft: For at hjælpe virksomhederne i Sydvestjyllland med at tiltrække og fastholde højtuddannet arbejdskraft, gik seks virksomheder og Education Esbjerg sidste år sammen om at lave et to-årigt graduate-program og søge nyuddannede til det. Det gik mere end godt, og nu starter rekrutteringen til det nye hold. 17 kandidater søges til stillinger i ti forskellige private og offentlige virksomheder som for eksempel Skattestyrelsen, Blue Water Shipping, Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius og Esbjerg Kommune.

De ti virksomheder, som står klar til at byde hinandens graduates indenfor under rotationerne, tæller alle virksomhederne fra første hold samt fire nye. For én af de nye virksomheder, Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius, er det netop rotationsopbygningen på tværs og det fælles erhvervssamarbejde, der gør dem så nysgerrige på konceptet at de, selvom det er første gang de er med, står klar med hele tre graduate-stillinger:

- Vi synes, det er en spændende mulighed for at rekruttere kandidater med en anderledes uddannelse end den, vi ellers kender fra jurister og samtidig indgå i et samarbejde med andre virksomheder i Esbjerg, hvor vi sikkert kan blive inspireret af deres måde at drive virksomhed på, fortæller Corna Levin Much, advokat og partner hos Kirk Larsen & Ascanius, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kommunen er med

Birgitte Stenderup, Personale og Udviklingschef i Esbjerg Kommune forventer også at kunne byde velkommen til profiler med flere forskellige kompetencer. Kommunen har ligeledes budt ind med tre graduate-stillinger.

- Vi håber, at det kan give os muligheden for at få graduates med flere forskelligartede kompetencer, og det kan måske åbne vores øjne for alternative typer af kandidater. Vi er åbne over for flere spor af profiler - for os betyder det mere, at det er profiler med stærke faglige evner, som kan og vil være med til at udvikle Esbjerg Kommune, fortæller Birgitte Stenderup.

Det har været virkelig spændende at blive præsenteret for nogle lidt anderledes profiler, end dem, vi er vant til at søge efter, og vi har derfor sagt ja til at være med igen. Vores graduate Nicolaj er kommet virkelig godt ind i virksomheden og bidrager med inputs, som vi ikke har haft før, og som vi virkelig kan bruge til noget.

Lone Willumsen, HR Business Partner hos Blue Water Shipping

Den 28-årige Rune Grumsen er en af de graduates, der var med på hold 1. Han har en kandidat i finansiering og regnskab på CBS i København og skulle i rotation ved Deloitte, Blue Water Shipping og Telesikring. Og han ville gerne tilbage til Esbjerg:

Da jeg startede ved Deloitte, havde jeg ikke noget kendskab til revisionsbranchen. Heller ikke selvom jeg har læst finansiering og regnskab, som jo selvfølgelig relaterer sig til revision. Og jeg vil sige, at den mest spændende opgave ved Deloitte, det er den sidste opgave, man har haft, fordi der er en læringskurve, hvor man hele tiden får mere og mere komplekse arbejdsopgaver, mere komplekse assistancer at arbejde med.

Rune Grumsen, graduate

- Jeg kommer oprindeligt fra Fanø, så det var egentlig bare superfedt, at det graduate-program, jeg gerne ville være en del af, lå her i Esbjerg. Efter jeg er flyttet fra København tilbage til Esbjerg, så er jeg begyndt at snakke med en masse venner igen, som jeg ikke havde så meget at gøre med, da jeg boede i København, siger Rune Grumsen og tilføjer:

- Jeg synes, at virksomhederne har et super åbent sind, fordi det virker som om, de er relativt fleksible i deres tilgang til at tage CO-BU Graduates ind, så man også selv kan få lov til at have indflydelse på de arbejdsopgaver, man godt kunne tænke sig at arbejde med i virksomheder. Og det gør jo også, at man kan komme ind med forskellige typer af baggrunde, siger han.

mfa

17 stillinger - fem profiler

Der søges denne gang efter følgende fem profiler:

- Organisationsudvikling med interesse for Human Ressource, kommunikation og bæredygtighed

- Jura med for eksempel fokus på forvaltning

- Finans med interesse for regnskaber, rådgivning og virksomhedsøkonomi

- IT, digitalisering og teknologi

- Forretningsudvikling

De deltagende virksomheder på hold 2022 er: Deloitte, Blue Water, Esbjerg Kommune, Skattestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Nembyg, Telesikring, Kirk Larsen & Ascanius, Semco Maritime og Viking.

Ansøgningsperiode: 22.12 2021 - 6.2 2022

Forløbet opstartes den 1.9 2022

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce