Annonce
Ugeavisen Esbjerg

70 nye arbejdspladser: Norsk kæmpe slår sig ned i Esbjerg

Det kommende anlæg i Esbjerg vil kunne bearbejde 80.000 tons affaldsplast om året. Anlægget udgør en samlet investering på over 750 millioner kroner og vil betyde omkring 60-70 nye arbejdspladser. Foto: presse
Quantafuel vil etablere sig i Esbjerg og bygge deres første "full-scale-virksomhed" med godt 60-70 arbejdspladser. Quantafuel bringer innovativ grøn teknologi til Esbjerg. Første spadestik forventes inden sommer.
Annonce

Ny virksomhed: Det er en af de betydningsfulde spillere indenfor fremtidens grønne omstilling og teknologi, der nu har valgt at slå pløkker i Esbjergensisk muld og etablere sig på Veldbæk Industrivej ved Måde.

Selvom Quantafuel, som virksomheden hedder, er børsnoteret og Lego-familiens investerings- og holdingselskab Kirkby blandt andet har investeret 250 millioner norske kroner i virksomheden, er det naturligt nok, hvis du tænker, Quanta...hva' for en Fanta. Det er nemlig ikke den mest kendte virksomhed i Danmark.

Kort fortalt har Quantafuel til formål at stoppe spild og fremme bæredygtig håndtering af jordens ressourcer, og firmaet fra Norge har udviklet deres teknologier gennem mere end 10 år. Ved at konvertere næsten alle former for plastaffald til miljøvenlige brændsler og kemikalier, bidrager Quantafuel væsentligt til at nedbringe forurening og emissioner.

- Så selvfølgelig hører en virksomhed som Quantafuel hjemme i Esbjerg. Vi har flere virksomheder indenfor plastindustrien, og Quantafuel bidrager med en unik profil som bunder i den cirkulære økonomi. Netop bæredygtighedsaspektet er noget, som flere og flere af vores lokale virksomheder arbejder aktivt med, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune.

Annonce

Spade i jord inden sommer

Quantafuel har underskrevet en eksklusiv køberet på cirka 140.000 kvadratmeter jord i Måde. I pressemeddelelsen oplyser Esbjerg Kommune, at det blandt andet er den stærke infrastruktur omkring Esbjerg, der har spillet en afgørende rolle i beslutningsprocessen, da den rette placering til den kommende fabrik skulle vælges.


Vores taskforce-model har endnu engang vist sig yderst effektiv. På kort tid har vi identificeret et godt areal og undersøgt, om virksomhedens ønsker stemmer overens med det, som vi kan tilbyde.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen


Med beliggenheden på Veldbæk Industrivej ved Måde får Quantafuel opfyldt ønsket om at være tæt på en stor international havn. Udover Esbjerg Havn var jernbanen og den direkte motorvejsadgang også vigtige parametre.

- Efter en bred screening af næsten 100 mulige grunde i Danmark faldt valget på Esbjerg. Grunden i Veldbæk er stor nok til at give os fleksibilitet i design af vores nye anlæg, og Esbjerg er strategisk placeret i forhold til international logistik. Det har også været vigtigt, at Esbjerg Kommune har stillet de rigtige ressourcer til rådighed i forhold til en hurtig procedure, siger Erik Rynning, der er Quantafuels projektleder for udvikling, og tilføjer:

- Når fabrikken er færdig, vil den være et udstillingsvindue for vores førende teknologi inden for kemisk genanvendelse af plast til resten af ​​verden og sandsynligvis også tiltrække andre relaterede virksomheder. Det har også været vigtigt for Quantafuel at etablere sig i et område med adgang til kvalificeret arbejdskraft fra procesindustrien.

Illustration af Quantafuel. Med beliggenheden på Veldbæk Industrivej ved Måde får Quantafuel opfyldt ønsket om at være tæt på en stor international havn. Foto: Presse

Arbejdet med miljøkonsekvensrapport, miljøgodkendelse og byggetilladelse er netop gået i gang. Da det er kendte processer, forventes de at forløbe gnidningsløst, så byggeriet af den nye fabrik kan gå i gang inden sommer næste år. Når byggeriet, der koster over 750 millioner kroner, står færdigt, skaber Quantafuel mellem 60-70 nye arbejdspladser i Esbjerg.

Om Quantafuels anlæg i Esbjerg

Det er målet, at fabrikken skal forarbejde 80.000 ton plastmateriale om året. Quantafuel er i gang med at industrialisere og standardisere teknologien, der skal være omdrejningspunktet i Esbjerg. På sigt skal det færdige byggeri danne grundlag for et standard-design, der kan bruges andre steder i Europa, hvor der også er brug for at genanvende plast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce