Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Alternativet har nedlagt sig selv

Edvard Korsbæk var med til at nedlægge Alternativet lokalt. Alligevel er han stolt over, hvad partiet har opnået på landsplan. Foto: Privat
Ikke flere kræfter i lokalafdelingen. Medlem er godt tilfreds med partiets resultater på landsplan.
Annonce

Politik. Her fem et halvt år efter, en synligt glad og begejstret Uffe Elbæk foran rullende tv-kameraer udbrød, at ”det er helt craazyy, det her”, er det slut med Alternativet i Esbjerg Kommune. Partiet har nemlig nedlagt sig selv.

Det skete umiddelbart før jul på en ekstraordinær generalforsamling, og det var ikke svært at få to-tredjedels flertal for beslutningen, for der var kun fremmødt to til generalforsamlingen, og de to var enige. En trist optur og nedtur for partiet, der brøstede sig af en ny tilgang til politik med masser af borgerinddragelse, en afvisning af blokpolitik og ikke mindst en insisteren på, at grønne klimatanker altid skulle tænkes ind i hvilken som helst beslutning, der blev taget på Christiansborg. Og det er ikke mindst det sidste, der glæder Edvard Korsbæk, der har været med helt siden partiets start i 2015.

Annonce

Fingeraftryk

- Ingen kan komme udenom, at Alternativet har sat et stort fingeraftryk på dansk politik. Så godt som alle partier har taget vores miljøpolitik til sig og har indarbejdet det i partiprogrammerne. Det synes jeg ærlig talt er en stor bedrift, som vi kan være stolte af, ligesom flere partier efterlyser mere åbenhed i det politiske spil. Det har vi efterlyst hele tiden, så der synes jeg også, vi har markeret os, siger han.

Alternativet opnåede ved kommunalvalget i 2017 2,3 procent af stemmerne, og her var den ny indmeldte socialdemokrat Karin Schwartz spidskandidat og opnåede 867 personlige stemmer, hvilket bragte hende ind i top ti blandt dem med de højeste personlige stemmetal.

På Fanø sidder i øvrigt Alternativets eneste borgmester, Sofie Valbjørn, der har meddelt, at hun ikke stiller op igen.


Så godt som alle partier har taget vores miljøpolitik til sig. Det er jeg stolt af.

Edvard Korsbæk, medlem af Alternativet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce