Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Arttu begyndte som afrydder nu er han medejer

Mike Ebsen (v) startede Stalden for tyve år siden. Det var vigtigt for ham at finde en, der ville drive baren videre i samme ånd, og det har han fundet i sin medejer per 1. januar, Arttu Koivusaari. Foto: Tue Sørensen
27-årige Arttu Koivusaari har elsket sit job på Stalden hele vejen. I 2016 var han afrydder. Den 1. januar ejer han halvdelen.

50 procent: Når det meste af Arttu Koivusaaris familie nu er helt oppe i Finland, er det ikke så dumt med en ekstra familie i Esbjerg, hvor han bor, og pool- og sportsbaren Stalden på hjørnet af Borgergade og Jyllandsgade er Arttus ekstra familie. Her har 27-årige Arttu arbejdet, siden han i 20016 blev ansat som afrydder efter en samtale med tømmermænd, og den 1. januar bliver han medejer i et fifty-fifty ejerskab med 44-årige Mike Ebsen.

Med både en bar og virksomheden SwitchPay, der laver betalingsløsninger til automater, har Mike Ebsen nok at se til, så salget af halvdelen af Stalden til sin bestyrer Arttu Koivusaari glæder lige så meget Mike Ebsen som hans nye medejer.

Arttu Koivusaari har haft alle funktioner på sportsbaren. Han har været afrydder og tjekket toiletter, passet opvasken og fyldt op i baren, været bartender, været bestyrer og nu snart medejer.

Annonce

- Jeg er super stolt af mig selv. At jeg har kæmpet mig til at kunne kalde Stalden mit. Det er en helt særlig motivationsfaktor at være medejer af stedet, siger Arttu Koivusaari.

Rollemodel for personale

Han kom til Danmark fra Finland med sin mor, da han var fire år. Efter studentereksamen på Rybners Gymnasium aftjente han sin værnepligt hjemme i Finland. Som finsk statsborger har alle finske mænd pligt til at aftjene værnepligt, og Arttu aftjente sin i Søværnet som marinesoldat og sluttede af i minus 15-16 grader i december.

Tilbage i Danmark anbefalede en ven og bartender på Stalden Arttu Koivusaari at søge job der, og resten er historie.

- Jeg elsker mit arbejde. Stalden er en bar med plads til alle slags mennesker uanset alder, køn, seksualitet og religion. Alle er velkommen. I løbet af ugen viser vi sport på 23 skærme, særligt Premier League, og i weekenderne leverer vi festen med livemusik, stand-up, afterski-party, julefrokost og sommerfest. Vi har åbent 365 dage om året, så jeg arbejder en del og på skæve tidspunkter, men selvom jeg sidder mere på kontor og ordner lønninger, regninger og snakker med leverandører end står i baren nu, så kan jeg godt lide at være på kontoret til sent, så jeg kan vise personalet, at jeg også kæmper hårdt. For mig er det vigtigt, at de har en god rollemodel - det har jeg også selv haft alle årene, siger den nye medejer.

Jeg startede Stalden for knap 20 år siden og er stolt af, hvad stedet er blevet til. Det er et sted med plads til alle, uanset om du kommer i arbejds- eller festtøjet, og hvor gæsterne kommer for at hygge sig i mange forskellige anledninger.

Mike Ebsen, ejer

På Stalden tror Mike Ebsen, at et delt ejerskab med Arttu Koivusaari er den helt rigtige konstruktion for at kunne fortsætte driften i yderligere mange år.

- Det har været vigtigt for mig at finde en, der ville drive stedet videre i samme ånd, og det har jeg fundet i Arttu. Samtidig har han sine egne ideer til udvikling af stedet, hvilket både ansatte og gæster vil komme til at nyde godt af, siger Mike Ebsen.

Når Arttu Koivusaari holder fri, kan han godt lide at spille pool og være sammen med venner og familie. For to uger siden flyttede han sammen med sin kæreste i hus i Esbjerg.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce