Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Babcock får base på begge sider af hegnet

Til venstre Leif Wiuff, direktør i helikopterfirmaet Babcock Danmark, og adm. direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen. De glæder sig begge over, at Babcock har fået tag over hovedet i Esbjerg Business Park. Foto: Privat
Babcock Danmark er klar med Airbus H175 helikoptere, piloter og teknikere, når selskabet nytårsdag overtager beflyvningen til Totals offshore-installationer i den danske del af Nordsøen. Selskabet har etableret sig med en hangar i Esbjerg Lufthavn og i kontorlokaler i Esbjerg Business Park.
Annonce

I luften: Som topdirektør er det en dyd at kunne løfte sig op i helikopteren og have det forkromede overblik.

Og overblik er lige præcis, hvad Leif Wiuff, direktør i helikopterfirmaet Babcock Danmark, har fået siden han og teamet for nylig etablerede sig i en af de øverste etager i Esbjerg Business Park, hvorfra der er frit udsyn ud over landingsbanerne. Ja, faktisk er der næsten et lige så godt overblik over aktiviteterne i Esbjerg Lufthavn som hos flyvelederne i tårnet.

Det var i begyndelsen af august, at Babcock - med hovedkvarter i England og ikke færre end 34.000 ansatte på verdensplan - vandt Totals udbud på helikoptertrafik til offshore-installationerne i den danske del af Nordsøen i de næste fem år.

Babcock afløser ved årsskiftet om få dage belgiske NHV, og overdragelsen henover efteråret er foregået på en ordentlig og kollegial måde, fortæller Leif Wiuff.

Annonce

42 fuldtids stillinger

Babcock har dog haft travlt med at finde den nye besætning til Esbjerg. HR-chef Marie-Christine Højlund har blandt i alt 1100 ansøgere haft 76 til samtale på i alt 42 fuldtids stillinger. Nogle kommer fra job i de øvrige selskaber i lufthavnen, andre af medarbejderne er nye i Esbjerg.

- Vi har lejet en hangar af Esbjerg Lufthavn til den operative del og som base for vores operative medarbejdere, heraf 16 piloter og 12 teknikere. De øvrige 15 medarbejdere i administrationen får kontorer i Esbjerg Business Park, der i øvrigt også står for kantineordning til medarbejderne i hangaren, siger Leif Wiuff og tilføjer:

- Jeg havde faktisk helst set, at vi fik det hele samlet under et tag, men denne løsning er også god. Esbjerg Business Park ligger så tæt på lufthavnen, at vi kan se over til hangaren, og vi har fået nogle glimrende faciliteter her i Esbjerg Business Park, siger Leif Wiuff.

Babcock Danmark sætter Airbus H175 helikoptere ind på ruterne, og en helikopter er ny, og de to øvrige er næsten nye. De erstattes i løbet af foråret med helt nye helikoptere til 100-110 millioner kroner stykket, fortæller Leif Wiuff.


Vi er glade for at byde Babcock velkommen.

Brian Elsted Hansen, adm. direktør i Det Faglige Hus.


Airbus H175 kan i alt medbringe 15-16 passagerer afhængig af flyveafstanden. Der er indgået et samarbejde med KN Helicopters, der flyver mandskab til vindmøller, om at Babcock i første omgang anvender KN’s licens til kommerciel flyvning fra Esbjerg.

Annonce

Måske flere aktiviteter

Leif Wiuff har i de seneste to år været udviklingsdirektør indenfor luftfart for Babcock i Skandinavien og afsøgt mulighederne for finde nye markeder til det verdensomspændende selskab.

Offshore-kontrakten med Total i den danske del af Nordsøen er et resultat af det arbejde, og Leif Wiuff vil ikke udelukke, at der i de kommende år kommer flere aktiviteter på basen i Esbjerg.

Foruden offshore har Babcock også kontrakter med flere landes militær-, ambulance- og lægehelikopterflyvning, og selskabet har de senere år endvidere leveret luftfartsydelser til en lang række kunder, heriblandt Maersk/Total i Storbritannien.

- Den engelske sokkel betjener vi fra Aberdeen med Sikorsky S92 og Airbus H175. Det er tanken, at Esbjerg og Aberdeen skal samarbejde på de områder, hvor det er muligt. Det har været en hektisk opstart, og Corona har ikke gjort det nemmere at gennemføre uddannelsesprogrammerne for piloter og teknikere. Vi forudser også flere udfordringer i vores måde at operere på som følge af Brexit, forklarer Leif Wiuff.

Brian Elsted Hansen, der er administrerende direktør i Det Faglige Hus, der ejer Esbjerg Business Park, er glad for, at Babcock har lejet sig ind på 450 kvadratmeter.

- Vi har i forvejen en anden offshore-relateret lejer, Aramark, her i huset samt flere it-virksomheder. Jeg har hele tiden været overbevist om, at Esbjerg Business Park med sin beliggenhed ved lufthavnen og gode it-faciliteter vil appellere til netop it-branchen og virksomheder, der har brug for den nære beliggenhed ved lufthavn og motorvej. Så vi er glade for at byde Babcock velkommen, siger Brian Elsted Hansen.

Babcock

Babcock er en global virksomhed med 34.000 ansatte, der har hovedkontor i Storbritannien.

Babcock er en førende leverandør af kritiske, komplekse ingeniørtjenester, der blandt andet understøtter nationalt forsvar, redder liv og beskytter samfund.


Det er tanken, at Esbjerg og Aberdeen skal samarbejde på de områder, hvor det er muligt.

Leif Wiuff, direktør Babcock Danmark.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce