Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bobler og boliger

Borgmester Jesper Frost Rasmussen fik æren af at klippe den røde snor ved receptionen torsdag. I midten ses bygherre Peter Høpfner, mens hotelchef Bo Hjort Paarup dækker venstre flanke. Foto: Tue Sørensen
A Place To er fortsat under opbygning, men 170 lejligheder er allerede lejet ud, og i sidste uge var der inviteret til Grand Opening reception.

Reception: Torsdag blev Esbjergs nye boligunivers A Place To i Grådybet 73 officielt åbnet ved en Grand Opening-reception. Til sådan en hører naturligvis bobler, snoreklipning og taler.

Det røde bånd fik byens borgmester æren af at klippe med sin guldsaks, mens Peter Høpfner, der er en del af bygherrer-kredsen, tog teten i talerrækken:

- Vi har virkelig glædet os til at stå her i dag. Det er to år siden, vi begyndte, og nu er vi færdige med første etape, der omfatter tårn B og C. Esbjerg er første sted, vi ruller vores koncept ud i Danmark, og det har vi været virkelig glade for. Det var dog ikke sket uden alle de involverede medarbejdere, håndværkere, rådgivere, entreprenører, leverandører, Esbjerg Kommune, Rybners og alle andre, som vi skylder en stor tak, lød det fra Peter Høpfner.

Annonce

Arkitektonisk såvel som konceptmæssigt tilbyder A Place To en anderledes boligform i Esbjerg, hvor man både kan være for sig selv i sin - ved indflytning møblerede - lejlighed og/eller tilvælge fællesskabet i de mange tilknyttede fællesområder samt café Heyokay. Det var da også særligt det, som borgmesteren slog på i sin tale til de fremmødte gæster denne torsdag.

- A Place To er med til at sætte en helt ny dagsorden blandt andet med det fællesskab, som man kan blive en del af, og vi ser noget, som andre ikke har turde kaste sig ud i. A Place To er også medvirkende til, at vi i Esbjerg kan give studieboliggaranti, og det sætter vi stor pris på, sagde Jesper Frost Rasmussen, der glæder sig over, at der allerede er flyttet mange ind.

Èn nat, 10 eller 20 år

Faktisk er det lige rundt om hjørnet, at de røde lamper kan hænges ud i forhold til etape 1.

Pr. 1. september er 170 lejligheder ud af 206 lejligheder således udlejet, mens man pr. 1. november forventer, at alle lejligheder i etape 1 er udlejet – herunder også otte penthouselejligheder på 8. og 9. etage i tårn B.

Det store byggeri A Place To havde indvielsesreception med rundvisning i det store kompleks i sidste uge. Foto: Tue Sørensen

A Place To er tegnet af Bjarke Ingels Group - bedre kendt som BIG - og tilbyder 314 lejelejligheder på 30 til 102 kvadratmeter fordelt i tre tårne, hvoraf det højeste (tårn A) er 66 meter. Alle lejligheder har eget køkken, bad, møbler fra HAY samt altan.

A Place To er også medvirkende til, at vi i Esbjerg kan give studieboliggaranti.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen

Som lejer hos A Place To har man adgang til faciliteter som fælleskøkken, lounge, aktivitetsrum, tagterrasse, vaskeri, el-biler og meget mere. I etape 2 forventes 100 lejligheder fra 1. til 7. etage klar til udlejning fra 1. januar 2022, mens tårn A er under færdiggørelse og indeholder et hotel. I spidsen for hotellet står Bo Hjorth Paarup, der naturligvis også tog del i torsdagens fejring.

- Vi glæder os rigtig meget til at slå dørene op for vores hotel med 117 værelser og suiter fra 8. til 16 etage, hvor jeg godt tør love, at man fra hvert eneste værelse vil have en fuldstændig unik udsigt. Formentlig som det eneste hotel i hele landet, sagde Bo Hjorth Paarup, som slog fast, at A Place To med sin deleøkonomiske, bæredygtige og fleksible tilgang er lige præcis dét, som der vil blive efterspurgt i fremtiden.

- Derfor er vi også klar med en løsning til alle, der har brug for overnatning. Om det er for én nat, 10 år eller 20 år, så har vi løsningen, lød det fra Bo Hjort Paarup, mens de omkring 120 gæster kvitterede med grin, klapsalver og en skål i boblevand for de nye boliger i Esbjerg.

Borgmesteren roste det nye byggeri i sin tale. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce