Annonce
Ugeavisen Esbjerg

BREAKING NEWS: Norske Bulk etablerer neutralt datacenter i Esbjerg

Norske Bulk etablerer neutralt datacenter i Esbjerg Nord. Det er nøglen, som får snebolden til at rulle, jubler borgmesteren.

Norske Bulk Infrastructure AS, der er en industrikoncern med aktiviteter inden for Real Estate Logistics, Real Estate Data Center, Data Center Services og Fiber Infrastructure, indtager nu Esbjerg. Det gør man med et såkaldt neutralt datacenter, hvor alle spillere på markedet i princippet kan byde sig til, mens eksempelvis Facebook og Google datacentre kun er forbeholdt dem selv.

- Det er en fantastisk nyhed. Det er altid positivt, når en virksomhed slår sig ned i Esbjerg, men perspektiverne med Bulk er kæmpe store. Jeg både tror og håber, at vi får skabt en klynge af datavirksomheder, når Havfruekablet lander, og et neutralt datacenter, som det Bulk nu vil bygge i Esbjerg, er simpelthen den nøgle, vi skal bruge for at få snebolden til at rulle. Og så er det jo et klart statement, at Bulk reserverer 50.000 kvadratmeter til deres datacenter. De ser ganske enkelt Esbjerg som en nøgleposition for fremtidens data-infrastruktur, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til Ugeavisen Esbjerg.

Bulk meddelte selv i dag, at de har sikret et 5-hektar stort sted i Esbjerg, og Ugeavisen Esbjerg kan nu afsløre, at det er bag ved virksomheden MAN på Guldborgsundvej, at man vil etablere et skalerbart "Carrier Neutral Colocation Data Center".

I en pressemeddelelse forklarer Bulk, at man er af den opfattelse, at Esbjerg-lokationen vil spille en central rolle, der giver løbende forbindelse til datacenterudbredelserne inden for Danmark og Norden mere bredt. Bulk mener endvidere, at Esbjergs strategiske position på Danmarks vestkyst er ideel og fremover vil blive en vigtig gateway for Nordeuropa og Norden.

- Vi er meget glade for at udvide vores tilstedeværelse i Danmark fra subsea fiberkabler til nu at indeholde et datacenter, siger grundlægger og formand Peder Nærbø i Bulk Infrastructure AS i Norge i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Esbjerg er godt forbundet med flere jordbearbejdere til alle havkabler i Nordsøområdet, og det er det perfekte sted for os at muliggøre udviklingen af ​​et neutralt trafikudvekslingssted i Danmark, siger Peder Nærbø.

Dagens udmelding vækker også kæmpe begejstring hos Esbjerg Erhvervsudvikling, der nu har skiftet navn til Business Esbjerg, der ser det norske indtog som første tegn på det dataeventyr, som man i fremtiden øjner for Esbjerg. Erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg siger:

- Dette viser, at vores strategi har udviklet sig, og at Esbjerg fortsat vil vokse som en ny gateway mod Hyperscale datacentre, der nu etableres i Jylland.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politiet søger vidner til en voldshændelse i Tjæreborg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Til marts er der bagerbrød i bilruden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med dit bud: Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Ugeavisen Esbjerg

Du må meget gerne blive hængende

Ugeavisen Esbjerg

Flere SSA'ere skal ud at gøre gavn

Ugeavisen Esbjerg

Nye muligheder mod corona: Drop-in-vaccination og test af de helt små

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Ny ledende overlæge til Klinisk Diagnostisk Afdeling på SVS

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Rikke Larsen er ny it-chef på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Andet hold SSa'ere er uddannet

Ugeavisen Esbjerg

Nye SSA'ere er klar til virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Fanø får et nyt badehotel

Ugeavisen Esbjerg

To nye skibe hos Esvagt

Ugeavisen Esbjerg

Larsen bliver - Halilovic smutter

Ugeavisen Esbjerg

En skorstensfejer kravler ned og en anden kravler op

Ugeavisen Esbjerg

Butikker frygter for omsætning og sidegader

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenser anholdt med narko i blodet og i bilen

Ugeavisen Esbjerg

Corona rammer Team Esbjerg: København-kamp udsat

Ugeavisen Esbjerg

Sidste udkald til Årets Esbjergenser: Nu er der otte kandidater

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: 50 år med gode tilbud

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: Fotograf ved et tilfælde

Ugeavisen Bramming

Nu kan alle få taletid i et politisk udvalg: Esbjerg Kommune har sat gang i forsøg om at få mere borgerinddragelse

Ugeavisen Esbjerg

Sognepræst i fem måneder

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: Esbjerg, mon Amour

Annonce