Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bridgespillere tager stik med et klik

Bridgeklubben Lille Klør kan ikke mødes på Tobakken, som medlemmerne plejer. Nu har bridgespillerne fundet en løsning på nettet, hvor de tager stik med et klik på platformen Realbridge. Foto: privat
Annonce

Digital kortløsning: 220 medlemmer af bridgeklubben Lille Klør plejer at have Tobakken som mødested, når de på forskellige tidspunkter i løbet af ugen sætter sig til bords som makkere eller modstandere i et spil bridge. De sociale højdepunkter har corona-restriktionerne desværre også sat en stopper for.

Men nu har bridgeklubben fundet en digital kortløsning, som både virker, når nye spillere skal undervises i bridge, og når rutinerede medlemmer skal spille for alvor med faste eller nye makkere. Bridgespillet i Lille Klør er rykket online på en platform, der hedder Realbridge, og det er en stor succes, fortæller Mette Brøsted Nielsen. Hun er formand for Lille Klør og meget glad for online-løsningen.

- Hovedparten af klubbens medlemmer er pensionister, som corona-restriktionerne efterlader i et stort tomrum, når de heller ikke kan komme til bridge, som mange af dem plejer at være flere gange om ugen. Men nu er både undervisning og spil rykket på nettet, indtil vi kan komme på Tobakken igen, siger Mette Brøsted Nielsen.

Annonce

Sidegevinst: digital træning

Bridge på nettet har vist sig at være mere simpelt, sjovere og bedre, end de fleste af klubbens medlemmer havde forestillet sig, så i øjeblikket spiller Lille Klør på Realbridge to gange om ugen. Søsterklubben Spar K er også på Realbridge for at tage stik med et klik.

- Vi er på med lyd og billede, så når vi nu ikke kan sidde sammen, er den her løsning alligevel en slags erstatning for det sociale samvær, vi er vant til i forbindelse med bridgespillet. Nye spillere kan også være med, og vi ser allerede nu, at der skabes nye kontakter og bekendtskaber mellem spillere, der kun har spillet mod hinanden online, forklarer Mette Brøsted Nielsen.

Hun er sikker på, at en del spillere vil blive ved med at mødes online, når det igen bliver muligt at mødes på Tobakken. Det kan være en god løsning for dem, som har sværere ved at komme ud fra hjemmet end andre. Online kan de spille bridge og komme i kontakt med andre alligevel.

Mette Brøsted Nielsen peger også på en anden sidegevinst ved bridgespillet online. Det er nemlig god digital træning at logge sig på Realbridge og spille kort med sin mus og tage stik hjem med et klik. Den digitale øvelse er til nytte i en tid, hvor mere og mere skal klares med digitale løsninger.

En mere social platform

Lille Klør og søsterklubben Spar K udgør Esbjerg Bridgecenter. Begge klubber spiller begge normalt på Tobakken, men slår sig nu løs på Realbridge. Det er en ny bridgeplatform, som er udviklet under corona-krisen. Realbridge adskiller sig fra andre bridgeplatforme ved at have lyd og billede tilkoblet. Deltagerne kan således se og tale med både makker og modstander, hvilket gør det mere hyggeligt og socialt.


Vi er på med lyd og billede, så når vi nu ikke kan sidde sammen, er den her løsning alligevel en slags erstatning for det sociale samvær.

Mette Brøsted Nielsen, Bridgeklubben Lille KlørAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce