Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Corona-bekymring lukker Esbjergs julehytter

Julehyttebyen bliver ikke sat op på Torvet i år. Corona-bekymring og effekten af restriktioner vil lægge for mange bånd på gæstetal og koste ekstra i gardering mod smittespredning. Foto: Tue Sørensen
Sundhedskrisen sætter nu også en stopper for årets julehytteby i city.
Annonce

ØV: Esbjergensere med hang til julehygge må i år undvære den lille populære julehytteby med boder, som de seneste år har været et populært indslag på Torvet, hvor den har været nabo til det store vinterhit skøjtebanen.

Julebyen bliver nemlig ikke rejst i år. Årsagen er bekymringen for corona og de restriktioner, som kampen mod smittespredning vil lægge både på dem, der har boder, og på gæster i julehyttebyen, fortæller formanden for Julebyen Esbjerg, René Lennart Madsen.

- Vi har tænkt os godt om, og med de afstandskrav, som allerede gælder nu, vil for få kunne være mellem hytterne og boderne. Og nogen skal jo også sørge for at kontrollere, at der ikke kommer for mange. Den kontrol og det tilsyn har vi ikke ressourcer til at stå for, siger René Lennart Madsen.

I de enkelte boder ville der også skulle gøres noget med afskærmning og andet, hvilket hverken er ligetil eller uden ekstra omkostninger for lejerne af boderne. Og da corona-restriktioner med sikkerhed ville begrænse antallet af gæster, kan salget næppe bære de ekstra omkostninger for lejerne. Det er i hvert fald den konklusion, Julebyen Esbjerg er kommet frem.

- Så derfor er vi indstillet på, at julehytterne med boderne desværre ikke bliver sat op på Torvet i år. Og det har vi meddelt Esbjerg Kommune, siger René Lennart Madsen.


Vi har tænkt os godt om, og med de afstandskrav, som allerede gælder nu, vil for få kunne være mellem hytterne og boderne

René Lennart Madsen, Julebyen Esbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce