Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Danske Diakonhjem bygger friplejehjem i Storegade

Byggegrunden i Storegade, hvor det Danske Diakonhjems nye plejehjem skal ligge. Foto: Tue Sørensen
Det bliver på grunden Storegade 26, der i mange år har ligget ubenyttet hen, at Danske Diakonhjem etablerer friplejehjem. Det bliver blandt andet med røde teglsten og saddeltag, og om alt går vel, er plejehjemmet klar til at tage imod beboere i 2022.
Annonce

Byggeri: Danske Diakonhjem, der er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet, åbner et moderne friplejehjem i Esbjerg.

Det sker nærmere bestemt i Storegade 26, hvor blandt andet det daværende Esbjerg Ugeavis tidligere havde til huse. Emil Tang, der er direktør i Danske Diakonhjem, fortæller, at man i cirka tre år har haft kig på Esbjerg som en by, hvor man gerne ville etablere friplejehjem.

- Vi har set på andre steder, men det er først nu, vi mener, at vi har fundet det helt rette sted. Det er bynært og centralt, men der er samtidig gode indfaldsveje. Derudover er det nær andre boligområder, der er gode indkøbsmuligheder og generelt en god infrastruktur, siger Emil Tang.


Jeg har arbejdet 16 år i KPC, og jeg tror aldrig, jeg har oplevet en bedre nabodialog. Det er demokrati på flotteste vis.

Henrik Hoffmann, udviklingsdirektør i KPC


Han forklarer desuden, at da man samtidig havde flere rigtig gode møder med Esbjerg Kommune angående takstafregningen, traf bestyrelsen i Danske Diakonhjem beslutningen om, at tiden var den rette.

Der kan stadig forekomme justeringer til byggeriet, men i grove træk er det sådan her, at Danske Diakonhjems byggeri vil tage sig ud i Storegade. Foto: KPC

- Vi glæder os rigtig meget til at komme til Esbjerg. Nørre Nebel i Varde og Byllerup Bov ved Åbenrå er de steder, hvor vi i dag er tættest på Esbjerg. Nu etablerer vi os så i byen, som vi allerede har et rigtig godt indtryk af, fortæller Emil Tang til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Området forskønnes

Det er KPC, der står for at bygge det moderne friplejehjem på 5500 kvadratmeter med 60 boliger og med yderligere 2200 kvadratmeter kælder.

Hos KPC har man også oplevet en stor imødekommenhed hos Esbjerg Kommune, og efter flere rigtig gode dialogmøder med områdets naboer er der nu underskrevet en aftale, så man kan komme videre med blandt andet projekteringen.

- Alt afhænger selvfølgelig af, hvornår vi får nedrivnings- og byggetilladelse på plads, men om alt går vel, så går vi i gang med nedrivning i februar eller marts næste år, siger Henrik Hoffmann, der er udviklingsdirektør hos KPC.

Han fortæller, at byggeriet i stil spejler sig i bygningen skråt over for, hvor Netto har hjemme. Det vil sige med røde teglsten, saddeltag og andet, som byggemæssigt passer ind i området.

- Lokalplanen stiller nogle krav til byggeriet, som vi både respekterer og efterkommer, men vi synes faktisk også, at det er det, der passer bedst ind i området. Vi glæder os til at bygge på matriklen, for selvom vi selvfølgelig er sat i verden for at drive forretning, så er det altid skønt, når man kan være med til at forskønne et område, smiler Henrik Hoffmann.

Det er mildest talt en underdrivelse, for der er ingen tvivl om, at netop grunden Storegade 26 i mange år har trængt til en kærlig hånd. Det får den så nu med plejehjem, grønne områder og grønt indgangsparti, altaner, terrasser og meget andet. I første omgang bliver Ingo tanken liggende, men ellers skal der bygges helt nyt på matriklen.


Vi glæder os virkelig meget til at komme til Esbjerg, som vi længe har haft kig på.

Emil Tang, direktør i Danske Diakonhjem


Det vil være et byggeri i både to og tre etager. Der vil desuden være parkering i kælderen, så vi udnytter alle kvadratmeter i terræn bedst muligt, siger Henrik Hoffmann, som forventer, at plejehjemmet står færdigbygget i efteråret/vinteren 2022.

Om byggeriet

Danske Diakonhjems kommende friplejehjem i Esbjerg bliver på cirka 5500 kvadratmeter samt 2200 kvadratmeter kælder. Der vil være 60 boliger med tilhørende aktivitetssal og spaområde, og KPC går efter, at byggeriet får en DGNB-certificering, der er et bevis for, at det er et bæredygtigt byggeri.

Foruden KPC er blandt andre lokale Ingeniør’ne samt Aarstiderne Arkitekter tilknyttet byggeriet.

Danske Diakonhjem er et friplejehjem, der tager afsæt i det kristne livs- og menneskesyn. Danske Diakonhjem bygger og driver også hospicer og botilbud til forskellige målgrupper. Danske Diakonhjem er i øvrigt en selvejende, nonprofitorganisation, der således ikke skal tjene penge til nogen.

Direktør Emil Tang oplyser, at Danske Diakonhjem forventer at slå stillingen som forstander for plejehjemmet op i foråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce