Annonce
Ugeavisen Esbjerg

De samarbejder om sundhed og trivsel til søs

Et nyt samarbejde mellem Esvagt og SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund sikrer god energi og trivsel for besætningen, der arbejder i og med Triton Knoll Offshore Wind Farm. Foto: Triton Knoll Offshore Wind Farm
Det gode arbejdsliv for teknikere og besætning er vigtigt for ejerne af Triton Knoll offshore vindpark. Et nyt samarbejde mellem Esvagt og SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund sikrer god energi og trivsel.

Velfærd: Sunde og tilfredse medarbejdere er et af de parametre, som det esbjergensiske rederi Esvagt bliver målt på, når virksomheden medvirker ved installationen af Triton Knoll Offshore Wind Farm, der er placeret 32 kilomter ud for Lincolnshire kyst og 50 kilometer ud for North Norfolk kysten i Norsøen.

Derfor har parkejeren i samarbejde med ESVAGT fået tilknyttet SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund til at sikre, at de 120 medarbejdere, som står for installationen af parken, er både sunde, tilfredse og i sikre omgivelser:

- De folk, der arbejder på vores projekt, de skal simpelthen have en sund trivsel. Det er et essentielt element for Triton Knoll, siger Julian Garnsey, der er projektleder for Triton Knoll, og tilføjer:

Annonce

- Vores vision er at få alle sikkert hjem. At passe på hinandens sikkerhed og trivsel er vores absolut højeste prioritet.

Værdifuld viden

Det var således et krav til Esvagt ved indgåelse af kontrakten, at rederiet kunne bistå med at gennemføre en professionel sundhedsfaglig kampagne i vindparken.


Det er virksomheder, som forstår at tage ansvar og sætte ind dér, hvor det gør en forskel.

Lisa Loloma Froholdt, professor ved SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund.


Til det formål allierede Esvagt sig med forskere fra SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund, som så har sammensat seks workshops ud fra arbejdsmetoden SEEDS, der blandt andet omhandler kost, trivsel og mental sundhed:

- Vi har forsøgt at lave en samlet pakke, der er målrettet netop de indsatser, som Triton Knoll ønsker særligt fokus på, siger Asger Stürtzel Sørensen, der er såkaldt Head of HSE ((Health, Safety and Environment) i Esvagt.

Han forklarer, at velfærd og trivsel for besætningen, der er på arbejde i parken, er et helt afgørende parameter for Triton Knoll.

- Men projektet er samtidig også en unik mulighed for danske forskere til at sikre sig værdifuld viden og datamateriale, siger Asger Stürtzel Sørensen.

Det kan Lisa Loloma Froholdt, professor ved SDU’s Center for Maritim Sundhed og Samfund, der er koblet på projektet, bekræfte:

- For os er data guld. Vi bygger vores viden på data, så det er enormt værdifuldt for os at være med i dette projekt, siger Lisa Loloma Froholdt, der anerkender den indsats, der ligger bag:

- Det er virksomheder, som forstår at tage ansvar og sætte ind dér, hvor det gør en forskel. Mantraet i den maritime sektor er ’safety first’; det har alle søfolk nærmest tatoveret i panden. Men trivsel er også et vigtigt aspekt i sikkerhed. At sikre, at kollegerne trives og har et fornuftigt stressniveau, er kolossalt vigtigt. Jeg kan kun rose Triton Knoll og Esvagt for at tage ansvar for det, siger hun.

OM SEEDS

SEEDS fokuserer på at så et frø i den enkelte kollega til en sundere hverdag. Forbogstaverne i SEEDS står for de fem indsatsområder: Stress and Mental Health, Exercise, Effective Teams, Diet og Smoking. Projektet inkluderer workshops, coaching og forskellige undervisningsmaterialer relateret til de fem målområder. Der vil blive indsamlet data med henblik på at måle virkningen af projektet. SEEDS er desuden forbundet til to af FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling: #3 Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper, og #8 Fremme anstændige jobs og økonomisk vækst.

Triton Knoll Offshore Wind Farm

Triton Knoll offshore vindpark bliver udviklet af Triton Knoll Offshore Wind Farm Limited, en virksomhed ejet af Innogy Renewables UK. Windfarmen kommer til at have en produktionskapacitet på 860 MW vedvarende energi.

I projektet arbejdes med metoden SEEDS, der er rettet mod fem områder: Stress og mental sundhed, fysisk aktivitet, effektivt teamwork, kost og rygning. På skibet er der blandt andet et motionsrum, der kan sikre sundhed og give mulighed for at stresse af. Foto: Esvagt
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Polman laver sportskollektion i eget navn

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gamle breve blev til podcast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Parkeringshus bliver højere

Ugeavisen Esbjerg

Metal-formand er overrasket over Vestas-lukning

Ugeavisen Esbjerg

Vestas lukker fabrik i Esbjerg - 75 ansatte er berørt

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Det er tid til at præstere

Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Annonce