Annonce
Ugeavisen Esbjerg

"Det er hjerteblod, vi sælger"

Claus Sørensen Gruppen har hovedsæde på Esbjerg Brygge. Foto: CS Gruppen
Claus Sørensen Gruppen sælger koncernens køle- og frysedivision til amerikanere. Det er det rigtige, men det er hjerteblod og en del af vores DNA, lyder det fra ejerfamilien.

Claus Sørensen Gruppen i Esbjerg sælger koncernens køle- og frysedivision, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Virksomheden, der blev grundlagt i 1926 af fiskeren og bjergningspioneren Claus Sørensen med etablering af isværker til fiskeriet, har siden udviklet sig til en køle-frysevirksomhed med afdelinger i ni byer i Jylland og på Fyn.

Køber er amerikanske Lineage Logistics, der er en af verdens største virksomheder inden for temperaturkontrolleret logistik. Det opkøbte selskab vil i fremtiden indgå i det europæiske udbud til kunder.

Annonce

CS Gruppen forbliver efter salget en betydelig aktør i Esbjerg-området i kraft af andre datterselskaber, hvoraf Viking Life-Saving Equipment A/S er det største. Foruden industrivirksomheder omfatter koncernen et ejendomsselskab.

Formanden for Claus Sørensens Fond, Karoline Amalie Kristensen, der med sin bror,  for Claus Sørensens Fond Kristoffer Jarl Kristensen, er fjerde generation i familien, betoner, at det ikke har været nogen nem beslutning at sælge den virksomhed, der bærer deres oldefars navn.

- Det er hjerteblod og en del af vores DNA, vi sælger, men hjerteblod må ikke blokere for fornuften, og at det er den rigtige beslutning at sælge Claus Sørensen A/S. Skulle vi fortsætte selskabets ekspansion, ville det reelt blive uden for landets grænser, og det ville kræve et helt andet kapitalberedskab. Gruppen er så meget mere end en stor frysehuskæde, og nu skal vi videre. Jeg er overbevist om, at vores morfar, Tage Sørensen, ville have truffet den samme beslutning. Han var om nogen købmand og ville være stolt af, at en af vore virksomheder er blevet så attraktiv for en af verdens største inden for sit felt, siger Karoline Amalie Kristensen i meddelelsen.

Muskler til ekspansion

Det afhændede selskab indgår i Claus Sørensens Fond Holding A/S, hvis adm. direktør, John Riis Andersen, udbygger baggrunden for beslutningen.

- Vi har deltaget i en voldsom konsolidering i branchen og har i realiteten udtømt vore muligheder for at ekspandere nationalt. Stort set alle de førende danske fødevareproducenter er kunder, og de agerer også internationalt. Skulle vi følge dem ud i verden og dække deres behov for lagring af fødevarer, ville det blive meget bekosteligt. Da vi blev præsenteret for et købstilbud, vurderede vi, at det var en bedre løsning at sælge køle- og frysedivisionen til en koncern, der opererer i mange lande, siger John Riis Andersen.

Gruppen modtog den første henvendelse fra Lineage Logistics' ejer, Bay Grove, for to år siden, og da amerikanerne på ny viste interesse i efteråret 2020, valgte man at indlede en grundig proces med henblik på et salg.

Forhandlingerne er nu afsluttet ledsaget af et tilbud om at købe sig ind i den amerikanske koncern, hvilket er under overvejelse.

Annonce

Uændret ledelse og drift

Claus Sørensen grundlagde køle- og fryseaktiviteterne, da han i 1926 købte Skagen Isværk og Frysehus af dansk-amerikaneren John M. Larsen. Snart fulgte frysehuse i andre store fiskerihavne i Nord- og Vestjylland.

Den store ekspansion gennem opkøb skete i 90erne og 00’erne med overtagelse af en række strategisk velbeliggende frysehuse i Trekantsområdet samt Belling på Fyn og Engesvang i Midtjylland.

Frysehuskoncernen betjener store dele af den danske fødevareindustri med en samlet kapacitet på flere end 800.000 kubikmeter. Claus Sørensen A/S har ved salget 257 ansatte og realiserede sidste år en omsætning på 316 millioner kroner og en resultat på 45 millioner kroner før skat.

Selskabet adm. direktør, Jesper Toft Mathiasen og den øvrige ledelse fortsætter uændret, og det samme gør driften med udgangspunkt fra hovedkontoret på Esbjerg Brygge.

- Vi viderefører virksomheden med vores stab af dygtige medarbejdere, der ikke vil opleve de store forandringer ved ejerskiftet, siger Jesper Toft Mathiasen blandt andet.

De nye amerikanske ejere med hovedsæde i staten Michigan har sit europæiske hovedsæde i Holland.

Gennem Claus Sørensens Fond har Claus Sørensen Gruppen gennem årene ydet betydelige bidrag til samfunds- og erhvervslivet samt idræts- og kulturformål. Dette engagement vil være usvækket.

- Vi handler ud fra, hvad der er bedst for familien og for virksomheden. Salget af Claus Sørensen A/S giver nye muligheder for at diversificere forretningen, hvilket kan vise sig at kommer Esbjerg-området og regionen til gode, siger Karoline Amalie Kristensen.

I salget indgår ikke Claus Sørensen-navnet, der forbliver på Esbjerg-hænder. Prisen for overtagelsen er ikke oplyst.


Det er hjerteblod og en del af vores DNA, vi sælger, men hjerteblod må ikke blokere for fornuften.

Formand for Claus Sørensens Fond, Karoline Amalie Kristensen


rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce