Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Det Faglige Hus sikrer sig alle gule felter

Det Faglige Hus har netop erhvervet sig havnegade 33, der blandt andet har køkken- og kantinefaciliteter med en størrelse og standard, der kan anvendes af alle de godt 150 medarbejdere, der får arbejdssted i organisationens ejendomme i bymidten. Foto: Tue Sørensen
Det Faglige Hus fortsætter sin ejendoms-ekspansion i Esbjerg. For under et halvt år siden blev Villemoes Holding ApS gamle ejendom i Torvegade 4 erhvervet. Nu har organisationen også sikret sig skødet på naboejendommen Havnegade 33, hvor revisionsfirmaet EY tidligere holdt til.

Opkøb: Hvis der var tale om et spil Matador, ville det ikke være helt forkert at skrive, at Det Faglige Hus netop har sikret sig det sidste af de gule felter. Det er i hvert fald tre prominente adresser, som organisationen nu råder over i Esbjergs centrale bymidte.

I april 2020 opkøbte Det Faglige Hus Nykredit-ejendommen i Borgergade 38, og den 1. november sidste år fik organisationen skøde på Torvegade 4 på den modsatte side af vejen. Denne gang er det naboejendommen Havnegade 33 på hjørnet af Torvegade og Havnegade, hvor revisionsfirmaet EY tidligere holdt til, der kommer med i ejendomsporteføljen.

En ejendom, hvor den ældste del af den tre etager høje bygning er fra 1886, mens den del af bygningen, der ligger i Torvegade, er af væsentlig nyere dato. Hele domicilet blev senest totalrenoveret i 2000.

Til Ugeavisen Esbjerg siger administrerende direktør Brian Elsted Hansen, at man har været i forhandling om ejendommen, som er foregået direkte mellem sælger og køber, i et lille halvt års tid.

- Det begyndte egentlig som en lejecase for os, da vi gerne ville samle en stor del af vores medarbejdere i samme område. Men vores drøftelser udviklede sig, og det endte så med, at vi købte ejendommen i en handel, som vi er godt tilfreds med, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce

Bliver løbende fyldt op

Brian Elsted Hansen fortæller desuden, at udvidelsen med Havnegade 33 skal ses i lyset af, at Det Faglige Hus mere eller mindre har fyldt dets kontoradresser på Darumvej 49-51 og 140 samt Gammelby Ringvej (den gl. Falck ejendom) med cirka 100 medarbejdere.

- Hertil kommer, at vi har to afdelinger med i alt små 25 medarbejdere siddende i Borgergade 38, som alle er flyttet fra Esbjerg Business Park ved lufthavnen, siger Brian Elsted Hansen til Ugeavisen Esbjerg.

Landsformand Johnny Nim forklarer i en pressemeddelelse, at opkøbet af de tre naboejendomme netop hænger sammen med, at organisationen i takt med udflytning fra hovedkontoret i Esbjerg Business Park ved lufthavnen får brug for kontorfaciliteter, indtil det nye domicil på Esbjerg Brygge står klar.

Brian Elsted Hansen tilføjer, at selvom man indledningsvis havde planer om at leje sig ind i Havnegade 33, så er det et helt bevidst valg, at Det Faglige Hus køber kontorejendomme frem for at leje sig ind.

- Det er ingen hemmelighed, at Det Faglige Hus anvender ejendomsopkøb og udvikling af ejendomsprojekter til at forvalte foreningernes egenkapital. Og hidtil har vi været i stand til at få en forrentning, der ligger pænt over, hvad vi havde kunnet få ved at investere i sikre værdipapirer, siger Brian Elsted Hansen, der i samme ombæring også har et ønske til de lokale politikere:

- Både Borgergade 38 og tidligere Le’s Mongolian Barbecue Restaurant i Borgergade 22, som vi også har erhvervet, ligger jo centralt placeret i Esbjergs bymidte med tilhørende parkeringsarealer. Et område, som Esbjerg Kommune tidligere har udpeget som et muligt nyt byudviklingsområde. Vi ser frem til, hvad Esbjerg Byråd kan blive enig om i forhold til den byudvikling, for Det Faglige Hus vil naturligvis gerne støtte op om tiltag, der kan være med til at gøre Esbjerg midtby til et endnu mere attraktivt og levende sted, siger Brian Elsted Hansen og fortsætter:

- Vi har allerede fået flere henvendelser fra investorer, men usikkerheden om det fremtidige plangrundlag for midtbyen bliver hver gang nævnt som et issue. Det er derfor min opfordring, at kommunen har en klar og målrettet politik på området, der ikke efterlader uafklarede spørgsmål. Det svækker byens image meget mere, end vi tror, siger direktøren.


Vores drøftelser udviklede sig, og det endte så med, at vi købte ejendommen i en handel, som vi er godt tilfreds med.

Brian Elsted Hansen, adm. direktør Det Faglige Hus


Når Det Faglige Hus’ nye domicil på Esbjerg Brygge står indflytningsklart, skal nogle af ejendommene i og omkring Borgergade på sigt indgå i organisationens udviklingsprojekter, mens ejendomme som Havnegade 33 og Torvegade 2 formentlig bliver solgt videre.

- Det kan også være, vi bruger dem til udlejning, eller bygger om, så det kan blive til lejeboliger. Vi lader alle døre stå åbne, siger Brian Elsted Hansen til Ugeavisen Esbjerg.

Havnegade 33

Havnegade 33 har hidtil været ejet af Dansk Ejendomsfond på Frederiksberg, og ejendommen med i alt 1627 etagekvadratmeter blev indtil sidste sommer anvendt af revisionsfirmaet EY, det tidligere Ernst & Young.

Brian Elsted Hansen, administrerende direktør i Det Faglige Hus, er glad for, at Havnegade 33 nu er en del af organisationens ejendomsportefølje. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce