Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Detailhandlen melder om en god sommer

Oven på et hårdt forår oplever vi, at folk gerne vil støtte herhjemme, siger Pia Damgaard fra City Guld. Foto: Niels Husted
Ovenpå et forsømt forår oplever flere af byens butikker, at der er ved at komme gang i handlen igen. Særligt danske, tyske og norske turister lægger omsætning i forretningerne.
Annonce

I sidste uge kunne vi her i avisen fortælle om, at de lokale hoteller, bed & breakfasts og andre overnatningssteder kunne melde om en - indtil videre - rigtig fin sommer. Det var primært tyske og danske turister, som havde booket værelser for at opleve Esbjerg og omegn.

Men spørgsmålet er så, om de også lægger nogle penge i byen oven på et forfærdeligt forår, eller om turisterne først og fremmest jagter seværdigheder og oplevelser. Avisens journalist og fotograf tog på en kort spadseretur i Kongensgade, hvor vi stak hovederne ind hos fire forretninger for at tage temperaturen på sommer-salget.

- Det er gået fint, og vi er sådans et godt tilfreds. Der er væsentlig flere danske turister end normalt, og oven på et hårdt forår oplever vi, at folk gerne vil støtte herhjemme. For selvom vi også er en butik, der indbyder til inspiration, så oplever vi heldigvis, at turisterne også lægger noget handel hos os, smiler Pia Damgaard fra City Guld.

Længere oppe ad gaden hos Johnny Kubo, indehaver af Kop & kande, er der heller ikke antræk til nedadvendte mundvige.

- Vi synes, at det går udmærket. Der er en del turister i byen, og særligt de tyske turister lægger fornuftigt med penge, så det kan vi selvfølgelig kun være tilfreds med, siger Johnny Kubo, der slog dørene op til sin flotte forretning i oktober sidste år.

- Så derfor har jeg selvfølgelig ikke et sommersalg fra andre år at sammenligne med.

Annonce

Nordmænd vil have kosmetik

Hos Viktor No60, der sælger modetøj til herrer, mener indehaver Jesper Kristensen, at tingene så småt begynder at normalisere sig igen.

- Det hele skulle lige løbes i gang i juni, da mange ting begyndte at lukke op igen. Men der har været ok handel i juli, og det er vi selvfølgelig glade for. Men det hele er en smule utilregneligt i år, så jeg synes, det er svært at sige præcis, hvordan det hele lige står til, smiler Jesper Kristensen ærligt.

Souschef hos Matas på Torvet, Natasha Lundbek, synes, at omsætningen har været god henover sommeren:

- Vi har en del tyske og norske kunder, som heldigvis lægger en god handel hos os. Kosmetik er væsentligt dyrere i Norge, så det nyder vi godt af. Det var et træls forår, så det betyder selvfølgelig meget, at der nu begynder at komme gang i det hele igen.

Fotograf og reporter enes om, at det overordnet må siges at være gode meldinger og trasker således opløftet tilbage til redaktionen.


Det hele skulle lige løbes i gang i juni, da mange ting begyndte at lukke op igen.

Jesper Kristensen, indehaver af Viktor No60.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce