Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Du er inviteret: Vær med til at forme Esbjergs fremtid

Der er mange skridt i processen, der i sidste ende skal definere retningen for Esbjerg by. Det kommer både til at påvirke, hvordan byen skal udvikle sig, hvilket fokus fremtidige projekter skal have samt branding af byen. Derfor inddrages mange vidt forskellige personer og faggrupper. Og nu gælder det borgerne. Foto: Esbjerg Kommune
Så er det nu, hvis du skal være med til at præge, hvad Esbjerg skal kendes på i fremtiden. Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Business Esbjerg og Education Esbjerg inviterer således alle til workshop.

Åben invitation: En levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby. Det bliver et af de to fremtidsscenarier, som Esbjerg skal brande sig på i fremtiden, men hvad synes du, at der skal satses på i den sammenhæng?

Det kan du nu være med til at sætte dit præg på, for nu er der åbnet for tilmelding til de kommende workshops, der foregår i slutningen af januar. Så nu behøver du altså ikke længere kun give din mening til kende overfor fruen hjemme i sofaen eller brokke dig til kammersjukkerne nede på den lokale over, at det kun er ping'erne, der bliver inviteret med til at præge fremtiden. Du er også inviteret med.

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard forklarer, at der vitterligt er brug for gode inputs fra alle, der bor og lever i byen for at få truffet den rigtige beslutning om Esbjergs fremtid.

Annonce

- Vi ønsker inputs fra alle, der brænder for at være med til at udvikle byen i den helt rigtige retning. Borgerne har garanteret mange gode forslag til, hvad der kan få andre til at få øjnene op for, hvor attraktiv Esbjerg er. Vi har allerede involveret flere hundrede esbjergensere, men det er vigtigt, at endnu flere kommer til orde, siger Rikke Vestergaard.

Forsøger at få plads til alle

Der holdes i alt fire workshops på Tobakken i januar, og de kommer alle til at foregå på samme måde. Havnen, kommunen, Business Esbjerg og Education Esbjerg er hver især vært ved en af de fire workshops, og deltagerne fordeles, så alle målgrupper repræsenteres.

Målet bliver hver gang at vurdere og arbejde med de to mulige fremtidsscenarier, der på den måde bliver vurderet af både unge/studerende, erhvervslivet/havnens virksomheder, interesserede i byudvikling/Esbjerg City og repræsentanter fra kultur og fritidsliv.

I alt bliver der plads til cirka 300 deltagere, og de fordeles på de fire workshops i lokaler med god plads, så corona forhåbentlig ikke spænder ben for de kommende workshops. Derfor er det nødvendigt, at alle, der skriver sig op til at være med, også beskriver, hvorfor de ønsker at deltage. Det kan nemlig blive nødvendigt at vælge blandt de tilmeldte, så workshops´ene kan gennemføres.

Vi ønsker inputs fra alle, der brænder for at være med til at udvikle byen i den helt rigtige retning.

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard

Esbjerg Kommunes kommunikationschef Thomas Reil ser frem til de kommende workshops og håber, at mange vil deltage:

- Det er altafgørende, at vi får borgerne med, så vi i fællesskab arbejder med Esbjerg nye fremtid, som kommer til at påvirke vores dagligdag. Det er naturligvis svært at spørge alle, men vi vil virkelig gerne have som mange som muligt med, og derfor gør vi også gerne en ekstra indsats for det. For borgernes holdning er alfa og omega i det her.

Annonce

Det er borgerinddragelse

Målet med at kigge på Esbjergs fremtidsmuligheder, image og brand er at sætte mere fart på bosætning og vækst.

Hvert skridt er taget i tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, Education Esbjerg og Esbjerg Havn, og senest deltog over 100 esbjergensere, erhvervs-, kulturfolk, tilflyttere, unge og studerende i en workshop på ECH Park i slutningen af september. Nu gælder det så for alvor byens borgere, og det ser borgmester Jesper Frost Rasmussen frem til.

- I valgkampen talte vi jo meget om borgerinddragelse, nu viser vi i praksis, at vi mener det. Men vi gør det jo også, fordi det er enormt vigtigt at få det her bredt forankret, og der har vi brug for gode input fra alle, og det er uanset om man er erhvervsdrivende, fra museumsvæsenet eller er helt almindelig interesseret borger. Og så er det jo sådan, at jo flere vi får involveret i at sætte retningen, jo flere ambassadører har vi også efterfølgende, siger Jesper Frost Rasmussen.

De fire workshops

De fire workshops er fordelt på disse tidspunkter:

Den 25. januar 2022 kl. 9.30-13 og igen kl. 15.30-19.

Den 26. januar 2022 kl. 9.30-13 og igen kl. 15.30-19.

Hvis du har lyst til at være med til at vælge og præge Esbjergs fremtid, kan du skrive dig op på www.esbjerg.dk/fremtid senest den 9. januar 2022

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce