Annonce
Ugeavisen Esbjerg

EfB-fans: Klubben skal invitere byen indenfor

De tre passionerede EfB-fans (fra venstre: Lars Kongsbak, Jesper Holm og Søren Bøjgaard) opfordrer EfB til at invitere byens fodboldinteresserede i dialog. Arkivfoto: Tue Sørensen
Hvis EfB inviterer Esbjergs fodboldinteresserede til dialog, vil klubben øge sine chancer for succes, mener tre fodboldfans.
Annonce

De tre EfB-fans Lars Kongsbak, Jesper Holm og Søren Bøjgård satte for 14 dage siden gang i debatten om EfB, da de præsenterede en vision 2024 for klubben. Den indeholdt både guldambitioner for det kommende 100 års-jubilæum og så flere forslag til, hvordan EfB sikrer sig en større opbakning fra både Esbjerg og opland.

De tre sendte også forslaget til EfB’s direktør Brian Knudsen, der kvitterede per mail og lovede at tage tankerne med i den videre proces. Men de tre EfB-fans er bange for, at deres arbejde ender i en mappe på direktørens computer, så nu sender de endnu en appel.

Annonce

20.000 vestjyder

- De skal bede om hjælp, og vi vil faktisk gerne hjælpe, siger Søren Bøjgård og tænker tilbage på Esbjergs tre seneste pokalfinaler, hvor EfB’s succes på fodboldbanen resulterede i rene folkevandringer til København.

- Der må stadig sidde 20.000 vestjyder, der kan aktiveres, som gerne vil byen og EfB det godt. Spørg dem om hjælp. De skal inddrage nogle flere mennesker. Man får ikke en hel egns opbakning ved at lave en lukket loge, siger Søren Bøjgård, der selv har de første 100 navne i tankerne.


I EfB går de ud ad døren hver morgen og drejer til højre – og så falder de i et hul. Hvornår begynder de at dreje til venstre?

Lars Kongsbak, EfB-fan og tidligere sponsor


Lars Kongsbak, der tidligere har været sponsor i klubben, er enig.

- De skal åbne sig mod omverdenen ellers ændrer udviklingen sig ikke, siger han.

Deres mission er altså ikke at kritisere den ene eller den anden ansvarlige i klubben. Det handler om, at de tre mener, EfB har mistet en forbindelse til byen og deres fans. Det er den forbindelse, de ser muligheden for at genoprette, hvis EfB åbner dørene.

- Essensen af det hele er, at vi har lyst til at have en klub i området, som vi er stolte af, siger Jesper Holm.

Tidligere har EfB involveret klubbens fans i et fanudvalg, men det har aldrig ændret noget på de store linjer. Der har simpelthen manglet både økonomi og beslutningskraft i udvalget, mener de tre. Og netop økonomien, erkender de, vil være en afgørende faktor for fremtiden med mindre klubben ændrer strategi.

- De kan selvfølgelig også melde helt anderledes ud, og sige, at de er tilfredse. De kan sige, det er ok at være blandt de cirka 20 bedste i landet, men vi vil gerne kræve mere af EfB, siger Søren Bøjgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce