Annonce
Ugeavisen Esbjerg

EfB-formand efter trænerbeskyldninger: Hvis det er et mønster, der ikke kan blive ændret og hvis resultaterne udebliver, så lad os snakke om det igen

Peter Hyballa har stadig opbakning fra ledelsen i EfB på trods af beskyldninger om fysisk og psykisk vold. Foto: Tue Sørensen
Peter Hyballa er stadig træner i EfB, selvom han bliver beskyldt for både fysisk og psykisk vold mod spillerne. Det handler om at nogle spillere ikke vil tilpasse sig den nye spillestil, lyder det fra klubbens formand Michael Kalt, der dog også understreger, at Peter Hyballa skal tilpasse sig den danske kultur.

Arbejdsmiljø: Michael Kalt (bestyrelsesformand i EfB red.), hvordan behandler I sagen om Peter Hyballa på nuværende tidspunkt?

- Vi er alle nye i Danmark. Peter har været træner i lang tid, men aldrig i dette land. Der er kulturelle standarder og normer, som er anderledes, der er ting man kan gøre og sige, som er anderledes i Tyskland eller i USA eller i Storbritannien, som vi skal være mere forstående for. Når det er sagt, støtter vi fuldt ud op om Peter Hyballa, hans træningsmetoder, og den intensitet han arbejder med. Vi hentede ham til Esbjerg, fordi vi synes, det var den bedste måde at få holdet tilbage til, hvor det hører til, tilbage i superligaen. Så vi skal støtte de metoder, samtidig med at vi skal være mere forstående for de kulturelle normer, der er i det land, vi arbejder i.

Så hvad betyder det at være mere forstående?

Annonce

- Der er måder, du kan tale på til en spiller som træner i USA eller Tyskland eller Storbritannien, som åbenlyst er anderledes, end hvad man forventer i Danmark. Så det anerkender vi nu. Peter (Hyballa red.) er en klog fyr, og han har været træner i lang tid, og han anerkender det. Det betyder ikke, at han ikke skal træne holdet med den samme intensitet. Men standarden for, hvad man kan sige og gøre i Danmark, er en anden.

I et metoo-perspektiv er der vel nogle af de ting, han har sagt, der også ville være at krydse en grænse på en arbejdsplads i USA, når han for eksempel siger til en spiller: Du har større bryster end min kæreste.

- At sammenligne en kvinde, der arbejder på et kontor i USA, med en professionel atlet, der bliver ansporet af sin træner, synes jeg, er at strække den lidt. Når det er sagt, er der normer i Danmark, som vi skal tage hensyn til. Det er fint, men det kommer ikke til at ændre noget på selve træningsmetoderne, som vi synes er effektive.

Så i dit perspektiv er det så ok, at en træner verbalt ydmyger en spiller?

- Er det ok for nogen, verbalt at ydmyge andre? Nej. Er der forskellige definitioner på, hvad folk finder verbalt ydmygende afhængig af, hvilken kultur de opererer i? Helt sikkert. Så det er det, vi skal adressere. Der er ting, du ikke kan sige i Danmark, som, garanterer jeg dig, ikke vil blive kaldt verbalt ydmygende i USA, men det betyder ikke noget. Hvis normerne er sådan i Danmark, justerer vi og bevæger os fremad.

De verbale ydmygelser er kun en ting. Det andet, jeg hører fra omklædningsrummet, handler om fysiske overgreb. Så Michael, er det ok for en træner at slå en spiller?

- Igen. Det er ikke ok for nogen på en arbejdsplads at slå nogen som helst. Men er et omklædningsrum i en fodboldklub eller i andre professionelle sportsgrene det samme som en almindelig arbejdsplads? Ikke nødvendigvis. Men det er blevet adresseret, og nu bevæger vi os fremad. Vi er nødt til at anerkende, at det her ikke handler om måneder eller år, det er to en halv uges træning, vi snakker om, med en der aldrig har trænet i Danmark før. Vi vil adressere det, der skal adresseres i forhold til de normer, der er i det land, vi opererer i, men vi vender os ikke fra vores træner og hans stab, som vi synes arbejder meget effektiv, og som vi kan se skabte resultater i den sidste testkamp. Helt ærlig tror jeg, at meget af det her handler om, at vi kommer med en ny spillestil. Nogle kan tilpasse sig den, og andre kan ikke – og dem, der ikke kan, er utilfredse. Det er forventet. Men vi tror på den spillestil og vores trænerstab, mens vi selvfølgelig skal være respektfulde overfor, at der er sagt og sket noget i omklædningsrummet.

Noget af det, jeg hører, er, at Hyballa slår en af de unge spillere, og at han niver en anden i brystvorten. Jeg har svært ved at se, at det skal være tilladt på en arbejdsplads og at man kan komme videre derfra, så hvad vil I gøre ved det?

- Du forstår godt, at det er en anden situation at have en arbejdsplads på et kontor i forhold til at have et omklædningsrum med professionelle atleter. Så mit svar er, at det er handlinger som i andre miljøer og lande ikke ville rejse den medieinteresse, som vi ser nu. Hvis de gør det i Danmark, tager vi det til efterretning og lærer af det, og Peter vil også justere sin adfærd efter det. Men igen vi taler om to ugers adfærd i en situation, hvor alle er ved at lære hinanden at kende. Havde det foregået i månedsvis, og var det et mønster, som vi ikke havde en forventning om, at der kunne ændres på, så var det en anden historie. Det er to uger, vi har hørt klagerne, vi har hørt fra fagforeningen (Spillerforeningen red.), vi synes ikke, at det er korrekt, at der er tale om en bred utilfredshed i truppen, vi synes, det er resultatet af spillere, der er utilfredse med deres status i klubben og deres evne til at spille i den nye spillestil.

Så du tror ikke på at det er en enig gruppe spillere, der er utilfredse med Peter Hyballa?

- Nej, det gør jeg ikke. Og jeg tror, at hvis det var sådan, så ville du have set et andet resultat af den sidste testkamp. Den her klub var mere en enhed, mere engageret og spillede mere aggressivt i den sidste testkamp, end den har gjort i lang tid. Det er meget svært for mig at tro, at den modstand mod ham som træner kommer fra en enig spillertrup, når vi så det resultat på banen fra en trup, der ikke engang er fuldt udbygget endnu og som kun har et par uger sammen på træningsbanen.

Men Michael er det ikke rigtigt, at I, som jeg har hørt, har modtaget et brev fra spillertruppen?

- Jo, det er også korrekt, at flere af de spillere er blevet bedt om at skrive under uden at vide, hvad de skrev under på eller kende intentionen bag.

En af de ting Peter sagde til mig, da han kom til klubben, var at ældre spillere kan lave problemer i et omklædningsrum, det gør unge spillere ikke. Men hvis jeg er en god leder, behøver jeg ikke kigge mig over skuldrene, som han der gjorde. Synes du han har et problem, som han skal arbejde med?

- Det er en læringsproces for alle. Mit råd til Peter har været: Vi kan alle forbedre os, specielt når vi kommer til en ny kultur. Så ja, selvfølgelig - på samme måde som jeg ville eller du ville have det i en ny situation. Jeg synes, Peter er en meget talentfuld taktiker, og han har været god til at implementere de taktikker. Han bliver set som en meget talentfuld og intelligent fyr. Jeg har alle forventninger til, at han justerer, hvad han har brug for, for at blive succesfuld i Danmark. Hvis det betyder, at han skal tale på en anden måde til spillerne for at motivere dem eller agere på anden vis for at motivere dem uden at gå på kompromis med sin taktik og effektivitet, så er jeg overbevist om, at han er i stand til at gøre det.

Til EM har Danmark gjort det godt med teamspirit og en træner, der hylder fællesskabet og som har nogle menneskelige evner til at inddrage sine spillere. Kan I lære af det danske landshold og Kasper Hjulmand?

- Ja, jeg synes, at vi alle kan lære af det danske landshold. Selvfølgelig. Det er en inspirerende rejse, de har været på. De kom et tvivlsomt straffespark i overtiden fra at kvalificere sig til finalen efter at de havde mistet deres bedste spiller under forfærdelige omstændigheder i den første kamp. Så selvfølgelig kan vi det.


Hvis det var en situation, hvor nogle gjorde det på en normal arbejdsplads i et kontormiljø, hvor en mand gjorde det mod en kvinde, var det en markant anderledes situation, der ville være håndteret markant anderledes.

Michael Kalt, bestyrelsesformand i EfB Elite


Da I skulle have en ny træner, ville I selvfølgelig have en mand, der passede ind, i den spillestil I tror på, og Peter Hyballas profil passede som hånd i handske for jer. På den anden side har han en historik med ikke at være i sine klubber i lang tid ad gangen, og Esbjerg havde på det tidspunkt haft så mange forskellige trænere på så kort tid. Overvejede I da, at det kunne være et problem at ansætte Peter Hyballa?

- Hør, vi ved, hvad vi får med Peter. Han er meget passioneret. Han er helt klart meget intens. Vores fokus med den her klub er at indføre en spillestil, det er ikke at bygge klubben op om en personlighed eller en træner. Det handler om at indføre den måde at gøre tingene på, som rækker længere ud end en enkelt person. Så jeg er ikke fokuseret på, om Peter Hyballa skal være i Esbjerg i en årrække, jeg er mere fokuseret på, hvad er den rigtige spillestil, og hvordan implementerer vi den kultur baseret på intensitet og hårdt arbejde, og på hvordan vi gør vores fans stolte, så de ved, at hver gang de lægger en krone i klubben, får de pengene tilbage i den indsats de ser på banen. Men ja, Peter har intensitet, og det bringer nogle store fordele, og i ny og næ situationer som denne, og det var vi klar over, men som jeg sagde, jeg har fuld tiltro til at han kan tilpasse sig arbejdet i Danmark. Det, vi prøver at implementere, er større end mig, eller Peter eller en enkelt spiller, det handler om at ændre kulturen og måden klubber opererer på. Klubben skal være en superligaklub, der er ingen verdens grunde til, at den skal spille mere end et år i 1. division. Den har faciliteterne, historien, størrelsen på byen den spiller i og de økonomiske muligheder, som gør, at der ikke er en grund til at klubben ikke skulle kæmpe med om de europæiske pladser hvert år i stedet for at kæmpe mod nedrykning. Det er en vision, der rækker udover Peter Hyballa. Det er i fodboldens natur at trænere kommer og går. Men lige nu er min bekymring her og nu, og her og nu er vi committed til vores spillestil, vi er committed til vores træner, men vi anerkender, at der skal laves justeringer for at reflektere at vi arbejder i Danmark og ikke i Tyskland eller USA.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at I ville haft de samme problemer i nogle af de lande, du nævner. Så synes, du virkelig, at Peter Hyballa har håndteret situationen i Esbjerg på den rigtige måde? Tror du virkelig, at der her ville have været ok i Tyskland?

- Du beder mig kommentere på noget hypotetisk. Det er to seperate spørgsmål. Spørger du mig, om jeg synes, det er nødvendigt at kommentere på nogen fysiske fremtoning eller sammenligne en 22-årig mand med nogens kæreste, så tror jeg, du kender svaret på det spørgsmål. Spørger du, om jeg tror, det ville have skabt den samme uro i Tyskland eller USA. Nej, det gør jeg ikke. Men det er ikke vigtigt, for hvis kulturen er sådan i Danmark, så justerer vi efter det.

Den måde Hyballa agerer på, siger også noget om etikken i klubben.

- Igen, hvis det var en situation, hvor nogle gjorde det på en normal arbejdsplads i et kontormiljø, hvor en mand gjorde det mod en kvinde, var det en markant anderledes situation, der ville være håndteret markant anderledes. Men igen det er efter to uger, så bedøm os ud fra hvad du ser efter to måneder. Hvis det er et mønster, der ikke kan blive ændret og hvis resultaterne udebliver, så lad os snakke om det igen. Jeg mener det handler mere om, at vi er et sted, hvor alle er ved at tilpasse sig en ny situation i et nyt land, og hvor vi har et omklædningsrum, hvor nogle med indflydelse er utilfredse med deres rolle i det nye system, og det har skabt denne situation. Alt det vil blive håndteret.

Men er det ikke gammeldags at sige, det er ok i omklædningsrum, men ikke ok på et kontor?

-Nej, det synes jeg ikke. Er det så på samme tid gammeldags for en fodboldspiller at klage over, at de skal træne mere end 3-4 timer om dagen. Vi vil skabe en kultur med respekt. Jeg er helt enig med dig i, at der er blevet sagt ord, som selvom de er ok at sige i visse lande, ikke er det i Danmark, og det adresserer vi.

Du vil vel ikke have fysisk vold i et omklædningsrum?

- Selvfølgelig ikke, og det vil blive adresseret. Men det tager ikke noget fra træningsmetoderne og slet ikke noget fra at vi skal træne hårdere så vi kan udspille modstanderne.

Hvordan kan Peter Hyballa genvinde spillernes tillid?

- Jeg er ikke sikker på, han har tabt de fleste spilleres tillid. Jeg tror ikke, det brev reflekterer, hvad der går for sig blandt flertallet. Men snak med spillerne, og hør hvad de siger, jeg kan ikke tale på vegne af 20 spillere. Men jeg er sikker på, at hvis tilliden var tabt, ville du ikke se den arbejdsindsats, som vi så i en testkamp to uger efter den første træning (kampen mod Hobro, som EfB vandt 5-2 red.). Peter Hyballa udfordrer nogle af de markante medlemmer af truppen, men spillere spiller ikke på den måde, for en træner de ikke stoler på.

Er det i jeres bedste interesse at gøre nogle af de ældre spille sure, fordi I i virkeligheden ikke ønsker dem, fordi I vil have unge spillere I kan sælge videre?

- Vi vil have spillere, der kan spille i vores system – unge som gamle. Det er aldrig i en klubs interesse at have utilfredse ansatte. Men vi kan ikke blive ved med at gøre, det vi har gjort de sidste år og så forvente andre resultater. De sidste to år har været utilfredsstillende. Og hvis vi gør det samme, vil det være på grænsen til det sindssyge, og jeg kan love, at når vi er igennem vil vi have en klub, der gør Esbjerg og klubbens sponsorer stolte.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Ugeavisen Esbjerg

Stjernekok Morten Falk: ”Der er for fanden ingen, der arbejdsmæssigt er uundværlig”

Ugeavisen Esbjerg

Verdensmål for store og små

Ugeavisen Esbjerg

Baren er åben i Esbjerg Bryghus

Ugeavisen Esbjerg

Spillerne taler ud om Hyballas hetz

Annonce