Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ella a la Richard Mortensen

Ella på ni tænker lidt på at blive kunstmaler. Foto: Niels Husted
Med 250 farvekridt skalerede 20 skønne kreative unger fra Esbjerg Kunstmuseums sommerbilledskole-hold et Richard Mortensen maleri op på Torvet. Og så vankede der is.
Annonce

Opskalering: En ting er at forstå og tale om et værk med det svære navn "Formkompleks foran hvid grund", når man er mellem syv og ti år. Noget andet er at genskabe det i større skala. Men begge dele klarede de tyve børn (19 piger og en dreng) på Esbjerg Kunstmuseums populære Sommerbilledskole, som igen i år måtte afvise børn. Til gengæld lavede museet en ekstra billedskole for de 11-15 årige, som også fik en kreativ uge på museet.

Temaet ved årets sommerbilledskole er Richard Mortensens store produktion, som netop nu fylder museets særudstilling helt frem til den 10. januar. I museets samling fylder værket "Formkompleks foran hvid grund" 2 x 2,5 meter, men på Torvet fyldte det 7,18 x 5,88 meter, da sommerbilledskolens børn var færdige med arbejdet. 250 farvekridt krævede det, og Vej- og Park havde givet lov.

Annonce

Kunstner på krykker

Richard Mortensen var en af de konkret-abstrakte kunstnere, der troede på, at den konkrete kunst kunne gribe ind i det offentlige rum og være med til at påvirke menneskers tanker og humør. De tyve billedskolebørns humør fejlede i hvert fald ikke noget. Heller ikke otte-årige Sofies, selvom hun var på krykker på Torvet. Og slet ikke da museumsinspektør Birgitte Ørum gav is.


Det er bare vildt irriterende, for nu skal jeg til Skagen med de her krykker.

Sofie, 8 år


- Der var en, der kom til at spænde ben for mig på stranden, så jeg har forstuvet min fod. Men det var ikke med vilje. Det er bare vildt irriterende, for nu skal jeg til Skagen med de her krykker, sagde Sofie.

Ella KD - Korshøj Dalstrup - på ni synes, det er en smule svært at male efter Richard Mortensen.

- Men jeg er ellers rigtig kreativ, og jeg elsker også at tegne. Jeg gik til billedkunst på Kulturskolen inden, siger Ella.

Hun tænker lidt på at blive kunstmaler, når hun bliver stor og synes, sommerbilledskolen er fantastisk.

- Man kan heller ikke lavet så meget i sommerferien. Vi skal til Fanø i sommerhus, og så har vi fået sat en pool op hjemme i haven, siger Ella.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce