Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Endnu en skole havde corona

Udover eleven i 0. klasse på Bakkevejens Skole har der været tilfælde med corona på Vitaskolen, Ådalskolen Bohr; Bakkeskolen Cosmos; Spangsbjergskolen Cosmos; Danmarksgades Skole Urban; Rørkjær Skole Urban og Ansgarskolen Vadehav. Arkivfoto: Niels Husted
Ugeavisen Esbjerg modtog både forkerte og ufuldendte oplysninger i forbindelse med sidste uges artikel om corona i folkeskolen.
Annonce

Rettelse: I sidste uges avis bragte Ugeavisen Esbjerg en liste over de esbjergensiske folkeskoler, der havde haft tilfælde med corona. Efterfølgende modtog avisen en henvendelse fra en læser:

”Ugeavisen Esbjerg skriver en fin artikel om, hvor flot Esbjergs folkeskoler har håndteret og hindret egentlige smitteudbrud - men det lader til, at listen i bunden ikke er helt komplet. Jeg ved, at Bakkevejens Skole i Bramming har haft minimum et tilfælde af Covid-19 i indskolingen for omtrent en måned siden,” skrev Karsten Nielsen til avisen.

Annonce

Elev i 0. klasse

På Esbjerg Kommune erkender Jørn Henriksen, direktør for Børn og Kultur, efter at have undersøgt sagen, at der også havde været en smittet elev på Bakkevejens Skole. Det drejede sig om en elev i 0. klasse, der den 23. august blev konstateret smittet med corona.

- Forældre i klassen og personalet blev orienteret, men eleven havde ikke været på skolen i smitteperioden, derfor blev der ikke meldt ud til alle forældre. Jeg ville gerne have haft, det var gjort, for der danner sig nemt myter om, at vi forsøger at holde noget skjult, det gør vi ikke, siger Jørn Henriksen og forklarer, at det i dag er en fast del at håndteringen, at samtlige forældre på en skole får besked, hvis en elev på skolen får konstateret corona.

Annonce

En test kan være nok

I forbindelse med artiklen i sidste uge forklarede Jørn Henriksen i avisen, at elever, der testes for corona, først må vende tilbage til skolerne efter to negative tests. Desværre passede den udtalelse ikke med kommunens retningsliner. Derfor har Jørn Henriksen korrigeret sin fejl internt.


Jeg ville gerne have haft, det var gjort, for der danner sig nemt myter om, at vi forsøger at holde noget skjult, det gør vi ikke

Jørn Henriksen, direktør for Børn og Kultur


Kommunens retningslinjer lyder blandt andet:

”Hvis den første test er negativ, og du ikke har nogen symptomer på COVID-19, behøver du ikke længere være i selvisolation … Hvis du skal have taget to tests, er det vigtigt, at du får taget den anden test, også selvom din første test er negativ for at være sikker på, at du ikke er smittet. Du skal være ekstra opmærksom på mulige symptomer på COVID-19 i 14 dage efter, at du har været i nær kontakt med den smittede – også selv om din test var negativ. Hvis du oplever symptomer på COVID-19 er det vigtigt, at du bliver hjemme, indtil du er helt rask – det vil sige indtil 48 timer efter, at dine symptomer er ophørt.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce