Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-firma vil hjælpe kommuner med dokumenter

Peter Jørgensen, WorkPoint A/S i Esbjerg, satser - sammen med ProActive A/S i Odense - stort på at hjælpe kommuner med en mere moderne løsning, når det gælder elektronisk sags- og dokumenthåndtering. Foto: Tue Sørensen
Software-firmaer fra Esbjerg og Odense investerer millioner i sats på en it-løsning, der skal give dem 25 procent af det kommunale marked for elektronisk håndtering af sager og dokumenter.

IT: Markedet for elektroniske systemer, der kan styre sager og håndtere dokumenter i de danske kommuners administrationer, har i mange år været præget af leverandører, som tilbød bedagede teknologiske platforme, fra før der fandtes moderne cloudbaserede løsninger som Microsoft 365.

De lovgivningsmæssige krav til løsningerne betyder, at det kan kræve store investeringer for nye spillere at komme i gang, men to danske softwarefirmaer - ProActive A/S i Odense og Esbjerg-firmaet WorkPoint A/S - er nu klar til at satse stort på at hjælpe kommuner med en mere moderne løsning, når det gælder den elektroniske sags- og dokumenthåndtering  - ESDH.  ProActive og WorkPoint har besluttet at investere et tocifret millionbeløb i deres sats på landets kommuner.


Med den cloudbaserede, åbne WorkPoint 365 løsning adresserer vi et behov for nytænkning.

Max Sejbæk, direktør, ProActive A/S, Odense


- Vi har evalueret det kommunale marked for ESDH-løsninger grundigt, og vi har besluttet at udvide vores mangeårige samarbejde med WorkPoint gennem en fælles investering i en banebrydende ESDH–løsning til danske kommuner, siger Max Sejbæk, administrerende direktør i ProActive A/S i en pressemeddelelse.

- ESDH-markedet er præget af aldrende silobaserede løsninger, og med den cloudbaserede, åbne WorkPoint 365 løsning adresserer vi et behov for nytænkning omkring ESDH i kommunerne. Vi tror, at vi kan tilbyde en ny løsning og et nyt koncept, der kan overtage 25 procent af markedet inden for de næste 5-6 år, vurderer Max Sejbæk.

Annonce

Kontrol over egne data

Peter Jørgensen, administrerende direktør for softwarevirksomhed WorkPoint i Esbjerg, tror også på det fælles sats:

- Vores WorkPoint 365 er en moderne cloudbaseret og modulopbygget løsning, der giver brugerne et moderne arbejdsmiljø. Samtidig får kommunerne - i modsætning til tidligere -100 procent ejerskab og kontrol over deres egne data. WorkPoint 365 er en gennemprøvet løsning, som opfylder alle de gængse krav til ESDH, men det er samtidig en ægte Microsoft 365 baseret løsning, der med stor fleksibilitet muliggør udnyttelse af alle Microsoft-platformens elementer, som for eksempel Teams, Power Platform, Outlook og Office, forklarer Peter Jørgensen.

Ingen af parterne vil ind på, hvor på skalaen mellem 10 og 99 millioner kroner den tocifrede investering i projektet befinder sig, men der oprettes et nyt team hos både ProActive og WorkPoint.

- Vi har ansat fire nye medarbejdere fra februar til april for at sikre udviklingen. Samtidig har vi trukket eksterne kompetencer ind på midlertidige kontrakter. Tre af de nye er ansat i Esbjerg, oplyser Peter Jørgensen til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Det giver mening

Satsningen vækker opsigt og anerkendelse fra Microsoft Denmark. Christian Fredslund-Andersen med denne cheftitel - Industry Lead - Government, Health & Municipalities, Microsoft Denmark  - siger det sådan:

- Satsningen fra ProActive og Workpoint kommer til at forenkle arbejdsgangene for ESDH-brugerne. Det sker alt sammen ved at udnytte platforme, som kunderne allerede har investeret i. Kunderne får en mere sammenhængende datastruktur i en stabil og sikker infrastruktur. Det giver så meget mening.

Fælles projekt i millionklassen

ProActive A/S har hovedsæde i Odense, mens WorkPoint A/S har adresse på Esbjerg Brygge. De to softwarefirmaers samarbejde er ikke nyt. Parterne meddeler, at de investerer et tocifret millionbeløb i forsøget på at sikre sig 25 procent af markedet for EDSH-løsninger til kommunernes elektroniske håndtering af sager og dokumenter. Hvor på skalaen mellem 10 og 99 millioner kroner, beløbet ligger, har firmaet ikke oplyst.

EDSH står for Elektronisk dokument- og sagshåndtering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce