Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg fortsat i toppen af de store – men image bekymrer

Esbjerg Kommune er med en plads som nummer 24 fortsat klart bedre end de andre store kommuner i landet når det gælder erhvervsklima. Foto: Christer Holte/Esbjerg Havn.
Esbjerg Kommune er med en plads som nummer 24 fortsat klart bedre end de andre store kommuner i landet når det gælder erhvervsklima. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7616 danske virksomheder. Esbjerg Kommune har med en plads som nummer 24 dog tabt 4 pladser i forhold til sidste år.
Annonce

Erhverv: - Esbjerg Kommune fastholder stort set sin flotte placering i erhvervsklimaundersøgelsen. Specielt bider vi mærke i, at virksomhederne fortsat er meget tilfredse med de fysiske rammer for deres virke. Det gælder både i relation til det kommunale vejnet, og om der er erhvervsgrunde med plads til udvikling. Også den kollektive transport får ros i undersøgelsen, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen fra Claus Sørensen A/S i en pressemeddelelse.

Den positive stemning afspejler sig ligeledes i, at tre ud af fire virksomheder i Esbjerg Kommune vil anbefale andre virksomheder at flytte til kommunen. Det er en pæn andel, når der sammenlignes med resten af landet. Men virksomhederne udtrykker dog også stor bekymring for kommunens image og evne til at tiltrække såvel nye virksomheder som borgere.

- Erhvervsklimaundersøgelsen illustrerer meget godt det dilemma, Esbjerg Kommune står overfor. Vi oplever på den ene side, at Esbjerg Kommune tilbyder rigtig fine og konkurrencedygtige erhvervsvilkår, men samtidig dykker virksomhedernes oplevelse af kommunens tiltrækningskraft og image udadtil. Det gælder såvel kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder som nye borgere – og dermed medarbejdere til, siger Jesper Toft Mathiasen.

Annonce

Fokus på fremtiden

Virksomhederne peger meget entydigt på at netop uddannelse og arbejdskraft bør prioriteres højst i kommunens indsats de kommende år.

- Vi oplever helt klart, at virksomhederne har stort fokus på, hvor fremtidens kvalificerede medarbejdere skal komme fra. Derfor er vi også meget positive over for Esbjerg Kommunens samarbejde med Education Esbjerg og den nye status som frikommune på folkeskoleområdet. Netop på folkeskoleområdet lægges fundamentet for et godt uddannelsesforløb - meget gerne i et endnu bedre samspil med erhvervslivet i kommunen, siger Jesper Toft Mathiasen.

- Vores fælles opgave bliver at sikre gode folkeskoler, ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser her i området, så vi kan fastholde og meget gerne tiltrække flere kvalificerede medarbejdere her til Sydvestjylland, siger Jesper Toft Mathiasen.


i oplever på den ene side, at Esbjerg Kommune tilbyder rigtig fine og konkurrencedygtige erhvervsvilkår, men samtidig dykker virksomhedernes oplevelse af kommunens tiltrækningskraft og image udadtil.

Jesper Toft Mathiasen


Om undersøgelsen

• DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

• 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.

• Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce