Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg frister: Svendborg-firma satser på vækst

Allan Schütt er både smed, dykker og ingeniør. Nu skal han stå i spidsen for et hold af undervandseksperter, som det fynske firma Nordic Marine Service giver base i Esbjerg.  Foto: NMS
Offshore-boom har fristet Nordic Marine Service fra Svendborg til at åbne afdeling med base på Esbjerg Havn.
Annonce

Esbjerg: Svendborg-firmaet Nordic Marine Service med afdelinger i Svendborg, København og Rødby har fået kig på Esbjerg og har truffet en beslutning: Havnebyen er værd at satse på for firmaer, som kan noget, der har med skibe, byggeri i vand, havvindmøller samt olie og gas offshore at gøre. Så her giver det mening at være til stede med en afdeling. Den 1. juli åbner Nordic Marine Service derfor en ny base i Esbjerg, som skal sikre et af landets største dykkerfirma mere arbejde og mere vækst.

Nordic Marine Service har mange års erfaring med skibsservice, entreprenørarbejde, kabelarbejde, rørarbejde og mange forskellige former for inspektion og reparation. Alt sammen ved, på eller under vandet.

Det er Esbjergs rolle som offshorecentrum i Danmark, der har lokket firmaet til Esbjerg. Man ser et stort forretningspotentiale her. Ikke mindst på grund af det vindmølleboom og de olie- og gasprojekter, Esbjerg har udsigt til i de kommende år.

Flere grene

Nordic Marine Service A/S er blandt landets største erhvervsdykkerfirmaer. Ekspertisen omfatter mange former for entreprenørarbejde samt smede- og tømrerarbejde under vand. Skibsservice, kabelarbejde, inspektion og reparation af undervandsinstallationer er andre grene af firmaets opgavetræ. Nogle opgaver under vand gennemføres med ROV-udstyr. ROV står for Remotele Operated Vehicle.

Det fortæller Allan Schütt, som er manden, der skal stå i spidsen for Nordic Marine Service i Esbjerg og er ved at gøre klar til at åbne i lokaler på Esbjerg Havn.

- Vi tror, der er basis for vækst for et firma som vores med den ekspertise, vi kommer med. Det gælder især på offshoreområdet, hvor Esbjerg er et omdrejningspunkt for både olie og gas og for de havvindmøller, der er en nøgle for den grønne omstilling, Danmark har en førende rolle i, siger Allan Schütt til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Kan trække på 15 dykkere

Allan Schütt er 45 år og stammer fra Esbjerg, hvor han har samlet en del erfaring. Han er oprindeligt uddannet smed, men er også certificeret erhvervsdykker og uddannet som ingeniør.

I Esbjerg får Nordic Marine Service base på Trafikhavnskaj 11, hvor blandet Ineos, HESS og SH Group også har adresse. Bygningen husede oprindeligt Blue Water Shipping og en kort overgang DONG, som siden blev til Ørsted og flyttede til større lokaler.

- I starten er jeg alene om arbejdet med at bygge vores nye afdeling op, men jeg kan trække på et bagland i moderfirmaet, som både har den nødvendige administrative organisation samt 15 fastansatte professionelle erhvervsdykkere, der kan arbejde med undervandsudstyr. Vi er knap nok på plads i Esbjerg endnu, men det kommer vi i løbet af den næste måned, siger Allan Schütt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce