Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fanø skifter alle chefer ud på et år

Til nytår er de fire øverst placerede embedsfolk skiftet ud. Markant teamleder er nu blevet afskediget på baggrund af de tre omtalte børnesager.
Annonce

Fanø Kommune vil omkring årsskiftet stå med en helt ny top i det kommunale embedsværk.

I februar blev Johan Brøndsted ansat som økonomichef, og Lars Bach tiltrådte som teknisk chef pr. 1. januar. Til oktober håber man så på Fanø at have en ny kommunaldirektør ansat. Vibeke Kinch fratræder nemlig sin stilling i løbet af september for at gå på efterløn.

Sidenhen skal der ansættes en ny velfærdschef i stedet for Søren Lück Madsen, der blandt andet blev fyret med baggrund i de tre fejlagtige børnesager, som Ugeavisen Esbjerg indgående har beskrevet.

Man har på Fanø valgt, at den nye kommunaldirektør skal være med til at ansætte den nye velfærdschef, så derfor varetager Vibeke Kinch indtil videre den tidligere velfærdschefs arbejdsopgaver.

Man har nu iværksat en ansættelsesprocedure i samarbejde med Lundgaard-konsulenterne. Her er sidste ansøgningsfrist til stillingen som kommunaldirektør den 7. august, og klarer man sig efterfølgende igennem de samtalerunder og ender med at kunne kalde sig ny kommunaldirektør, så kan man se frem til en løn på 1.046.750 kroner, hvortil der kommer pension.

Annonce

På baggrund af rapporter

I den temmelig udførlige jobbeskrivelse lægges der vægt på gode samarbejdsevner og tæft for det politiske modspil og lysten til at give politikerne et respektfuldt med- og modspil.

I jobbeskrivelsen står der, at Fanø Kommune har været fagligt udfordret på socialområdet, hvilket blandt andet BDO-undersøgelsen med al tydelighed viste. Sidenhen kommer der i øvrigt også en rapport fra Socialstyrelsen, der er dykket ned i syv tilfældige sagsbehandlinger på området. Denne rapport skal socialudvalget behandle til august.


Borgerne er generelt ressourcestærke, debatterende og engagerede, og man skal regne med, at der er "holdninger til alt", man foretager sig som kommune

Fra jobbeskrivelsen af stillingen som kommunaldirektør.


I forlængelse af de tre meget omtalte børnesager fra Fanø  - samt på baggrund af ME-sagen som Ugeavisen Esbjerg også har beskrevet indgående - er den meget centralt placerede teamchef for Social og Myndighed nu blevet afskediget. Det har kommunaldirektøren meddelt de ansatte ved Fanø Kommune.

Det var teamlederen, som er uddannet socialrådgiver, der overordnet håndterede de føromtalte børnesager, som Fanø Kommune sidenhen har beklaget og forklaret, aldrig skulle have været underretningssager.

Sagsbehandlinger er også siden blevet markant kritiseret af BDO-revision, og alle de tre familier samt familien Ilsøe Gustavussen har gennem forløbene mange gange påpeget overfor kommunens absolutte topledelse i form af kommunaldirektør og borgmester, at teamlederen har udøvet decideret magtmisbrug.


Nu skal vi se fremad og ikke bagud.

Borgmester Sofie Valbjørn.


Teamlederen har på grund af Fanø Kommunens lille størrelse i flere år spillet en stor rolle i forvaltningen. Hun har blandt andet været med til at ansætte nye medarbejdere, ligesom hun sammen med Søren Lück Madsen udarbejdede kommunens beredskabsplan for det sociale område.

Annonce

Vi skal se fremad

Der er altså blevet – eller bliver - skiftet ud på alle topposterne på Fanø, og det giver nogle udfordringer, mener borgmester Sofie Valbjørn:

- Der er noget historik, der går tabt undervejs, men samtidig er det her muligheden for at sætte en ny kurs fremadrettet. Vi har været heldige allerede at kunne ansætte to nye dygtige personer på økonomi og teknikområdet, og det kan vi fornemme har været en styrkelse. Nu mangler vi de to sidste, som vi også håber kan styrke os som kommune, så vi i fællesskab kan se fremad og ikke bagud, siger Sofie Valbjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce