Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fest og farver hos Esbjergs ældste

Esbjerg Farve- og Lakfabrik har skiftet navn til EFAPaint, og det fejrede virksomheden med en festlig fredag for personalet. Foto: Tue Sørensen
Esbjerg Farve- og Lakfabrik A/S holdt fredag navnefest. Nu hedder man EFApaint, og selvom det har krævet lange overvejelser og omkring 60 forskellige forslag, er det det helt rigtige siger både direktør, bestyrelsesformand og grundlæggerens oldebarn.

Navneskifte: End ikke betændelse i højre arm kunne fjerne det store smil om læberne på direktør Kjeld Clausen fredag.

Der var nemlig fest og farver i mere end én forstand hos Esbjergs ældste produktionsvirksomhed, Esbjerg Farve- og Lakfabrik A/S, og anledningen til at der både var bobler i glassene, pattegris på tallerkenerne og ikke mindst forfattet en sang over melodien "På loftet sidder nissen" var et markant navneskifte.

Sådan noget gør man ikke bare, når man har mere end 130 år på bagen og har sat sit aftryk i rigtig mange lande. Men sidstnævnte er faktisk den primære årsag til, at der nu er kommet nye facadeskilte, kuglepenne og meget andet hos EFApaint A/S, som det nye navn nu lyder.

Annonce

- Vi er pænt repræsenteret i 12 lande og leverer til endnu flere. Med udviklingen på det internationale marked udgør eksport nu 40 procent af vores omsætning. Men det internationale eventyr har dog ikke kun medført succes, men også udfordringer, siger administrerende direktør Kjeld Clausen og viser avisens udsendte en video, hvor en række internationale medarbejdere er ved at slå knuder på tungen for at sige Esbjerg Farve- og Lakfabrik.

- Det er jo en af de helt store udfordringer ved vores nu tidligere navn. Det er ikke nemt at udtale og huske, når man bor udenfor Danmark. Og da vi satser målrettet på yderligere ekspansion i udlandet, var vi nu parat til at tage springet, siger Kjeld Clausen.

Det internationale eventyr har dog ikke kun medført succes, men også udfordringer, siger administrerende direktør Kjeld Clausen på billedet. Foto: Tue Sørensen

Ved siden af Kjeld står bestyrelsesmedlem Thomas Lindberg Tranberg, hvis oldefar startede Esbjerg Farve- og Lakfabrik i tidernes morgen. Han indrømmer, at det selvfølgelig er med blandede følelser at ændre på et så historisk navn, men han er sikker på, det er vejen frem.

- Og jeg er også sikker på, ar min oldefar ville have sagt, at det er det rigtige at gøre.

Virksomhed i bevægelse

Selvom navnet Esbjerg Farve- og Lakfabrik tydeligt fortalte, hvem virksomheden er, hvor den kommer fra, og hvad den laver, var det faktisk kun de nordiske kunder, der forstod navnets ordrette betydning, forklarer Kjeld Clausen, mens medarbejderne omkring ham griner, sludrer og tydeligvis har en fornøjelig fredag, hvor der er givet fri efter fejringen.

Det er jo en af de helt store udfordringer ved vores nu tidligere navn. Det er ikke nemt at udtale og huske, når man bor udenfor Danmark.

Kjeld Clausen, adm. direktør hos EFApaint A/S

Som en del af det nye navn har EFApaint fået designet et nyt logo, hvor der flyder maling ud af en malerspand. Et symbol på, at virksomheden hele tiden er i bevægelse. Det er selvstændig grafiker Casper Heiberg fra Esbjerg, der har udtænkt og designet det nye logo, og han var også en del af festlighederne fredag.

EFApaint er en familieejet virksomhed, og familiens ønske er at sikre virksomhedens fremtid, men samtidig bibeholde de stærke rødder. Foto: Tue Sørensen

- Det har været et rigtig fint samarbejde, vi har haft om design af både navn og logo, fortalte Casper Heiberg på vej udenfor til fotografering af fællesbillede foran facaden med det nye navn.

Her var bestyrelsesformand for EFApaint A/S, Jørgen Lægaard, også med, og han glæder sig over de muligheder, som navneskiftet giver den gamle virksomhed i fremtiden:

- EFApaint er en familieejet virksomhed, og familiens ønske er at sikre virksomhedens fremtid og samtidig bibeholde vores stærke rødder. Derfor er vi glade for det nye navn og logo, som  udtrykker vores position som markedets førende spiller i udvikling og produktion af nicheløsninger baseret på vores tekniske kompetencer indenfor overfladebehandling.

Om EFApaint

Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S blev grundlagt af A. Lykke Thomsen i 1889. A. Lykke Thomsens fabrik startede i centrum af Esbjerg og flyttede senere til havnen, hvor der blev fremstillet gulvlak og bonevoks. Virksomheden blev senere drevet af grundlæggerens sønner, indtil den i 1937 blev overdraget til den personkreds, som stiftede selskabet Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S.

Esbjerg Farve & Lakfabrik A/S købte i 2007 FAXE A/S i Hornbæk med en komplet produktserie til træpleje i hjemmet og har siden flyttet salg og produktion til Esbjerg.

I forbindelse med navneskiftet har man haft omkring 60 forskellige navne i spil, men valgte altså til sidste EFApaint.

Virksomheden beskæftiger omkring 40 medarbejdere, i sommerhalvåret nogle flere.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce