Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flot donation: Orangeri til Hospice

Henning Kruse, souschef Annette Hornemann og arkitekt Helene Plet ved det nye Orangerie.

Henning G. Kruses fond financierer Orangeri til byens hospice. Arkitekt Helene Plet slog stregerne.

Annonce

Men en donation på 588.000 kroner fra Henning G. Kruses fond kan patienter, pårørende og ansatte på hospice nu glæde sig over at kunne komme ud i lyset.

Orangeriet, som det kaldes, er på små 30 kvadratmeter, og man har sikret sig, at der både kan komme senge og rullestole derud og nyde lyset og de planter, der er der.

Et par oliventræer og tomatplanter og almindelige blomster pryder rummet, som hele byen er velkommen til at komme og bese den 24 maj.
Det var Henning Kruse, der selv henvendte sig til Hospice-chefen Ragnhild Rabjerg Madsen sidste år.

- Først fik jeg at vide, at der var behov for nye madrasser og senge, men siden kom hun i tanke om, at man gerne ville have sådan et orangeri, og det, syntes jeg, var en god ide, og så sagde jeg, at det kunne fonden godt financiere, siger Henning G. Kruse.

Selvom den officielle indvielse først er om nogle uger, så er det allerede godt i brug.

- Det er som om, at stedet suger som en magnet. Alle holder af at opholde sig der, hvor solen lyser op og giver nye kræfter, og der er også familier, der har brug for at samles, og her fungerer det også virkelig godt, siger Annette Hornemann glad.

Livgivende lys
Det er ikke første gang, at Henning G. Kruse støtter Hospice.
Han har tidligere doneret et spa-bad til stedet.

Arkitekt Helene Plet - der også har tegnet haven og her har taget hensyn til de skiftende årstider og en rolig farvesætning - har stået for placeringen af Orangeriet i forhold til selve hovedbygningen.

- Det var vigtigt at få naturen og lyset så tæt på dem, der har deres gang her i huset. Vi ved jo, at lys er godt og livgivende, siger hun.

FAKTA:

Et orangeri er benævnelsen for et drivhus, der benyttes til overvintring af citrustræer (tidligere kaldt orangetræer) og andre stedsegrønne planter. Da citrustræer kan nøjes med mindre lys i løbet af vinteren, findes der ofte kun vinduer på siderne, ikke i taget. (kilde Wikipedia)

Henning Kruse og Helene Plet er enige om, at Orangeriet passer fint til de eksisterende omgivelser.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce